
Urządzenia i Akcesoria
Leczo z bakłażanem (w słoikach na zimę)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 słoiki
Składniki
-
bakłażana pokrojonego na 2-3 cm kawałki550 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych (200 g pokrojonej w 0,5-1 cm paski, 200 g pokrojonej na kawałki)400 g
-
cebuli przekrojonej na pół150 g
-
czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki½
-
oleju rzepakowego30 g
-
pomidorów świeżych, bez skórki, pokrojonych na kawałki800 - 850 g
-
przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM1 łyżeczka
-
cukru1 łyżeczka
-
ziół prowansalskich, suszonych (opcjonalnie)¾ - 1 łyżeczka
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
194.2 kcal /
812.5 kJ
Białko
4.9 g
Tłuszcz
8.7 g
Węglowodany
28 g
Błonnik
9.8 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Sód
601.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Fasolka po śródziemnomorsku
35 min
Tarte ogórki kiszone - na zupę ogórkową (TM6)
122 godz. 20 min
Pikle z krojonych ogórków (TM6)
48 godz. 20 min
Kawior z cukinii (w słoikach na zimę)
1 godz. 10 min
Wegańskie leczo z kurkami
40 min
Wegańskie „flaczki” z ciecierzycą i boczniakami
30 min
Leczo z pieczarkami (w słoikach na zimę)
1 godz. 30 min
Wegański gulasz z boczniaków z kaszą orkiszową z warzywami
45 min
Pisto - hiszpański gulasz warzywny
50 min
Marynowane papryki
55 min
Wegańskie leczo z ryżem
45 min
Pieczone warzywa z sosem pomidorowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz. 30 min