
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z ziemniaków i pieczonych jabłek
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
3 - 4 jabłka kwaśne (ok. 150 g każde), bez gniazd nasiennych, ze skórką, pokrojone w ćwiartki (patrz wariant)
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
20 g masła klarowanego (patrz wskazówka)
-
450 g ziemniaków, mączystych pokrojonych w 3 cm kostkę
-
600 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego
-
100 g śmietany, 18% tłuszczu w temp. pokojowej
-
sól do smaku
-
pieprz czarny, mielony do smaku
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
273 kcal /
1141 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
10 g
Węglowodany
434 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Sód
718 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PROSTE ZUPY
10 Przepisów
Polska
Polska