
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z marchewki i imbiru; Pulpety rybne z warzywnym ryżem i sosem pomidorowym
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 porcji
Składniki
Zupa krem z marchewki z imbirem
-
marchewki pokrojonej na kawałki400 g
-
batatów pokrojonych na kawałki200 g
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 5 mm plastry5 - 10 g
-
ząbki czosnku1 - 2
-
oleju20 g
-
wody800 g
-
bazylii, suszonej1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
Pulpety rybne z warzywnym ryżem
-
olej do natłuszczenia
-
marchewki pokrojonej na kawałki100 g
-
różyczek brokułu (patrz wskazówka)100 g
-
ząbki czosnku3 - 4
-
filetów z ryby o białym mięsie świeżych, bez skóry i ości, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)300 - 350 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki80 g
-
suszonych pomidorów, w oleju odsączonych50 g
-
bułki tartej50 g
-
jajko1
-
tymianku, suszonego1 łyżeczka
-
soli3 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
wody1200 g
-
oleju20 g
-
ryżu200 g
Zupa krem z marchewki z imbirem - cd. i sos pomidorowy
-
śmietany, min. 30% tłuszczu200 g
-
krojonych pomidorów, z puszki400 g
-
skrobi ziemniaczanej15 g
-
mieszanych ziół, suszonych1 łyżeczka
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
cukru (opcjonalnie)1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
506 kcal /
2118.5 kJ
Białko
19.2 g
Tłuszcz
21.7 g
Węglowodany
62.2 g
Błonnik
8.7 g
Tłuszcz nasycony
7.8 g
Sód
1896 mg