Stacja Thermomix® Friend jest potrzebna

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest stacja Thermomix® Friend. Dowiedz się więcej

Wiosenna zupa jarzynowa z miętowo-pietruszkowym pesto
TM5 / TM6 + Thermomix® Friend

Wiosenna zupa jarzynowa z miętowo-pietruszkowym pesto

4.4 (20 ocen)

Składniki

  • 100 g pora, pokrojonego w 1 cm plastry
  • 100 g młodej marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 100 g kalarepy, pokrojonej na kawałki
  • 3 ząbki czosnku
  • 80 g oliwy z oliwek
  • 1040 g wody
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 400 g ziemniaków, młodych, nieobranych, dokładnie umytych, pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 200 g cukinii, pokrojonej w 2 cm kostkę
  • 150 g groszku cukrowego, świeżego, w strączkach, bez łyka
  • 50 g zielonego groszku, świeżego
    lub 50 g zielonego groszku, mrożonego
  • 40 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
    lub 40 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 40 g pestek dyni
  • 30 g liści mięty, świeżych
  • 30 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1140.9 kJ / 272.7 kcal
Białko
7.1 g
Węglowodany
21.2 g
Tłuszcz
18.6 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Błonnik
4.9 g
Sód
473 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy