![Wiosenna zupa jarzynowa z miętowo-pietruszkowym pesto Wiosenna zupa jarzynowa z miętowo-pietruszkowym pesto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9a655999637696556510474008aee88a/Derivates/36614fcabde5b2bfe42e97bc3dca69001e482334.jpg)
Wersje kompatybilne
Wiosenna zupa jarzynowa z miętowo-pietruszkowym pesto
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g pora, pokrojonego w 1 cm plastry
- 100 g młodej marchewki, pokrojonej na kawałki
- 100 g kalarepy, pokrojonej na kawałki
- 3 ząbki czosnku
- 80 g oliwy z oliwek
- 1040 g wody
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone - 400 g ziemniaków, młodych, nieobranych, dokładnie umytych, pokrojonych na 3 cm kawałki
- 200 g cukinii, pokrojonej w 2 cm kostkę
- 150 g groszku cukrowego, świeżego, w strączkach, bez łyka
-
50
g zielonego groszku, świeżego
lub 50 g zielonego groszku, mrożonego -
40
g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
lub 40 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki - 40 g pestek dyni
- 30 g liści mięty, świeżych
- 30 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1140.9 kJ / 272.7 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 21.2 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 473 mg
Alternatywne przepisy
Dwa chłodniki: szparagowy z groszkiem i buraczano-pomidorowy
3u.
Zupa z cukinią i koperkiem; Gulasz z indyka z maślankowymi knedlami
1 Std. 40 Min
Zupa krem z pietruszki; Pomidorowy ryż z łososiem (kabsa)
1 Std. 10 Min
Zupa pieczarkowa z kurczakiem; Jednogarnkowy makaron à la ratatouille
55 min
Zupa jarzynowa; Kurczak z trawą cytrynową i ryżem
45min
Zupa krem z warzyw i pokrzyw z aromatyczną granolą
1u. 15min
Zupa ziemniaczana z fasolką szparagową i cielęciną
1 godz.
Wiosenna zupa minestrone
50 Min
Pomidorowa zupa minestrone z kurczakiem
50 Min
Zupa jarzynowa z fasolą i pęczakiem
15 godz. 10 min
Potrawka z kurczaka i bobu z brokułowym makaronem orzo
55 min
Zupa jarzynowa z makaronem
45min