
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Surówka
- 150 g selera naciowego
- 150 g jabłka nieobranego, bez gniazd nasiennych, pokrojonego w ćwiartki
- 150 g bulwy kopru włoskiego pokrojonej na 4 cm kawałki
Dressing
- 20 g koperku, świeżego tylko liście (patrz wskazówka)
- 80 g oleju
- 15 g musztardy Dijon
- 50 g jogurtu naturalnego
-
15
g czerwonego octu winnego
lub 15 g octu jabłkowego - 1 łyżeczka soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 229 kcal / 958.2 kJ
- Białko
- 1.6 g
- Tłuszcz
- 20.8 g
- Węglowodany
- 10.2 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Sód
- 681.8 mg
Alternatywne przepisy
Surówka z selera na słodko
15 min
Surówka z marchewki, selera i jabłka (TM5)
10 min
Surówka z tartej marchewki z chrzanem (TM6)
10 min
Surówka z tartej marchewki z jabłkiem (TM6)
5 min
Surówka z kopru włoskiego, selera i jabłka (TM6)
15 min
Surówka z tartego selera z domowym majonezem (TM6)
10 min
Surówka z tartej marchewki z chrzanem (TM5)
10 min
Brazylijska surówka z burakami i marchewką (TM5)
20 min
Surówka z tartej marchewki i cebuli (TM5)
10 min
Surówka z tartego selera z domowym majonezem (TM5)
10 min
Surówka z tartej marchewki z jabłkiem (TM5)
5 min
Sałatka z jabłkiem i koprem włoskim
20 min