
Urządzenia i Akcesoria
Surówka z kopru włoskiego, selera i jabłka (TM5)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
Surówka
-
150 g selera naciowego
-
150 g jabłka nieobranego, bez gniazd nasiennych, pokrojonego w ćwiartki
-
150 g bulwy kopru włoskiego pokrojonej na 4 cm kawałki
Dressing
-
20 g koperku, świeżego tylko liście (patrz wskazówka)
-
80 g oleju
-
15 g musztardy Dijon
-
50 g jogurtu naturalnego
-
15 g czerwonego octu winnego
-
1 łyżeczka soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
229 kcal /
958.2 kJ
Białko
1.6 g
Tłuszcz
20.8 g
Węglowodany
10.2 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Sód
681.8 mg