
Urządzenia i Akcesoria
Surówka z kopru włoskiego, selera i jabłka (TM5)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
Surówka
-
selera naciowego150 g
-
jabłka nieobranego, bez gniazd nasiennych, pokrojonego w ćwiartki150 g
-
bulwy kopru włoskiego pokrojonej na 4 cm kawałki150 g
Dressing
-
koperku, świeżego tylko liście (patrz wskazówka)20 g
-
oleju80 g
-
musztardy Dijon15 g
-
jogurtu naturalnego50 g
-
czerwonego octu winnego15 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
229 kcal /
958.2 kJ
Białko
1.6 g
Tłuszcz
20.8 g
Węglowodany
10.2 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Sód
681.8 mg