Urządzenia i Akcesoria
Surówka z kopru włoskiego, selera i jabłka (TM5)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
Surówka
-
150 g selera naciowego
-
150 g jabłka nieobranego, bez gniazd nasiennych, pokrojonego w ćwiartki
-
150 g bulwy kopru włoskiego pokrojonej na 4 cm kawałki
Dressing
-
20 g koperku, świeżego tylko liście (patrz wskazówka)
-
80 g oleju
-
15 g musztardy Dijon
-
50 g jogurtu naturalnego
-
15 g octu jabłkowego15 g czerwonego octu winnego
-
1 łyżeczka soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
681.8 mg
Białko
1.6 g
Kalorie
958.2 kJ /
229 kcal
Tłuszcz
20.8 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Węglowodany
10.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Surówka z kalarepy (TM5)
15 Min
Surówka z kalarepy (TM6, TM7)
15 Min
Surówka rainbow slaw (TM6, TM7)
15 Min
Surówka z kopru włoskiego, selera i jabłka (TM6, TM7)
15 Min
Surówka z tartego selera z domowym majonezem (TM6, TM7)
10 Min
Pasta z daktyli i koziego sera na cykorii; Ryba w papilotach; Krem jabłkowy z kruszonką
2 Std. 30 Min
Surówka z tartego selera z domowym majonezem (TM5)
10 Min
Sałatka z jabłkiem i koprem włoskim
20 Min
Carpaccio z kalarepy i jabłka z pesto pietruszkowym
25 Min
Surówka z selera naciowego z jabłkowym sosem
10 Min
Pieczona wieprzowina z chutneyem, warzywami i purée z batatów
11 Std.
Surówka brokułowa
10 Min