Surówka z kopru włoskiego, selera i jabłka (TM5)

Surówka z kopru włoskiego, selera i jabłka (TM5)

5.0 9 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje

Składniki

Surówka
  • 150 g selera naciowego
  • 150 g jabłka nieobranego, bez gniazd nasiennych, pokrojonego w ćwiartki
  • 150 g bulwy kopru włoskiego pokrojonej na 4 cm kawałki
Dressing
  • 20 g koperku, świeżego tylko liście (patrz wskazówka)
  • 80 g oleju
  • 15 g musztardy Dijon
  • 50 g jogurtu naturalnego
  • 15 g czerwonego octu winnego
    15 g octu jabłkowego
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 229 kcal / 958.2 kJ
Białko 1.6 g
Tłuszcz 20.8 g
Węglowodany 10.2 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 1.6 g
Sód 681.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...