Urządzenia i Akcesoria
Ryba na parze z zieloną soczewicą i sosem paprykowym
Składniki
-
200 g cebuli przekrojonej na pół
-
4 ząbki czosnku
-
50 g oleju
-
300 g zielonej soczewicy, suszonej
-
750 g wody
-
1 łyżeczka imbiru, suszonego, mielonego
-
1 ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
250 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
80 g czarnych oliwek, bez pestek plus dodatkowa ilość pokrojonych w plastry, do dekoracji
-
800 - 850 g filetów z ryby o białym mięsie np. okonia morskiego, dorsza, grubości ok. 3 cm (patrz wskazówka)
-
150 g krojonych pomidorów, z puszki
-
10 - 12 liści bazylii, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
10 g octu balsamicznego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pstrągi z warzywami na parze; Mus twarogowy z sosem z owoców jagodowych
55 min
Ryba z fasolką szparagową, salsą verde i szafranowym pilawem; Mus cytrynowo-bazyliowy
55 min
Zupa z cukinią; Ryba na parze z ziemniakami i cytrynowym sosem
50 min
Ryba z warzywami na parze; Lody z sosem z owoców jagodowych
1 godz. 15 min
Halibut na parze z warzywami, żółtą soczewicą i zielonym sosem
1 godz.
Filet z białej ryby (sous-vide) z pieczonymi warzywami (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 30 min
Sandacz w papilotach na parze z warzywami i sosem berneńskim
50 min
Łosoś ze szparagami i pietruszkowym purée
40 min
Ryba gotowana na parze, warzywa i pilaw
45 min
Dorsz na parze z ryżem i szpinakiem w sosie cytrynowym
30 min
Filety z pstrąga gotowane na parze i purée z brokułów
40 min
Ryba na parze z zielonym purée
50 min