
Urządzenia i Akcesoria
Łosoś marynowany w burakach (Gravlax)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 48 godz.
12 porcji
Składniki
-
filety z łososia, świeże, bez skóry bez ości (500 g każdy), uprzednio zamrożone i rozmrożone (patrz wskazówka)2
-
skórka z 1 pomarańczy małej, ekologicznej, bez białych błonek
-
skórka z 1 cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
owoców jałowca6
-
koperku, świeżego tylko liście10 gałązek
-
czerwonych buraków pokrojonych na kawałki150 g
-
soli gruboziarnistej200 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego150 g
-
ginu30 g
-
pieprzu czarnego, świeżo mielonego4 szczypty
-
cytryna pokrojona w ćwiartki1
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
202 kcal /
845 kJ
Białko
16.83 g
Tłuszcz
8.79 g
Węglowodany
13.51 g
Błonnik
0.36 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Vitello tonnato - mięso na zimno z sosem z tuńczyka
25 godz. 20 min
Pâté z wędzonego pstrąga
1 godz. 20 min
Pâté z kurzych wątróbek
3 godz. 30 min
Pasztet z kaczki z żurawiną
2 godz. 15 min
Wytrawne serniczki z łososiem
4 godz. 15 min
Sałatka z kaczką (sous-vide, z osłoną noża miksującego) i sosem borówkowym
1 godz. 35 min
Miniquiche'e z konfitowaną kaczką (z osłoną noża miksującego)
5 godz.
Terrina z łososia i ricotty
4 godz. 35 min
Tatar ze śledzia z kolendrą i mango
55 min
Polędwica z tuńczyka w nori
1 godz.
Sałatka z ośmiornicą (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
8 godz.
Pâté z wątróbek drobiowych z pistacjami
1 godz. 40 min