
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 filety z łososia, świeże, bez skóry bez ości (500 g każdy), uprzednio zamrożone i rozmrożone (patrz wskazówka)
- skórka z 1 pomarańczy małej, ekologicznej, bez białych błonek
- skórka z 1 cytryny ekologicznej, bez białych błonek
- 6 owoców jałowca
- 10 gałązek koperku, świeżego tylko liście
- 150 g czerwonych buraków pokrojonych na kawałki
- 200 g soli gruboziarnistej
- 150 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 30 g ginu
- 4 szczypty pieprzu czarnego, świeżo mielonego
- 1 cytryna pokrojona w ćwiartki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 202 kcal / 845 kJ
- Białko
- 16.83 g
- Tłuszcz
- 8.79 g
- Węglowodany
- 13.51 g
- Błonnik
- 0.36 g