Łosoś marynowany w burakach (Gravlax)
TM6 TM5

Łosoś marynowany w burakach (Gravlax)

3.9 (9 ocen)

Składniki

  • 2 filety z łososia, świeże, bez skóry, bez ości (500 g każdy), uprzednio zamrożone i rozmrożone (patrz wskazówka)
  • skórka z 1 pomarańczy, małej, ekologicznej, bez białych błonek
  • skórka z 1 cytryny, ekologicznej, bez białych błonek
  • 6 owoców jałowca
  • 10 gałązek koperku, świeżego, tylko liście
  • 150 g czerwonych buraków, pokrojonych na kawałki
  • 200 g soli gruboziarnistej
  • 150 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 30 g ginu
  • 4 szczypty pieprzu czarnego, świeżo mielonego
  • 1 cytryna, pokrojona w ćwiartki

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
845 kJ / 202 kcal
Białko
16.83 g
Węglowodany
13.51 g
Tłuszcz
8.79 g
Błonnik
0.36 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 75 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy