Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mus jabłkowy
- 220 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 100 g wody mineralnej, niegazowanej
- 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Placki ziemniaczane (rösti)
- 300 g ziemniaków, mączystych, pokrojonych na kawałki
- 100 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 45 g mąki pszennej
- 1 jajko
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżka mieszanych ziół, świeżych
- olej, do smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1904 kJ / 455 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 7.1 g
- Sód
- 637 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gulasz z pulpetami kiełbasianymi; Surówka z kalarepą
30 min
Czeskie placki ziemniaczane (Bramboráky)
45 min
Pizza z warzywami (TM6)
1hod. 20min
Wytrawne ciasteczka taralli na oliwie
1 Std.
Drożdżowe racuchy z krojonymi jabłkami (TM6)
1 Std.
Chrupiący placek z cebulą (flammkuchen) (TM5)
1 Std.
Gratin z ziemniaków i selera
1 Std. 10 Min
Drożdżowe racuchy z krojonymi jabłkami (TM5)
1 Std.
Omlet z patelni z karmelizowaną cebulą
30 min
Knedle z wczorajszych ziemniaków i czerstwych bułek
40 min
Purée ziemniaczane z czosnkiem niedźwiedzim i masłem musztardowym
50 min
Focaccia ziemniaczana z szynką i serem
2h 50 min