Urządzenia i Akcesoria
Placki ziemniaczane (rösti) z musem jabłkowym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
Mus jabłkowy
-
220 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
100 g wody mineralnej, niegazowanej
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Placki ziemniaczane (rösti)
-
300 g ziemniaków, mączystych pokrojonych na kawałki
-
100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
45 g mąki pszennej
-
1 jajko
-
1 łyżeczka soli
-
1 łyżka mieszanych ziół, świeżych
-
olej do smażenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
637 mg
Białko
9 g
Kalorie
1904 kJ /
455 kcal
Tłuszcz
24 g
Błonnik
7.1 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Węglowodany
50 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZERO WASTE
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Buraki à la Wellington
3 godz.
Szampański crème brûlée z biszkoptami
3 godz.
Clafoutis z krojonymi śliwkami (TM5)
1 godz. 15 min
Wschodnioeuropejski brunch
1 godz. 30 min
Purée ziemniaczane z czosnkiem niedźwiedzim i masłem musztardowym
50 min
Spaghetti z anchois, bułką tartą i parmezanem (TM5, TM6)
40 min
Clafoutis z rabarbarem
50 min
Imbirowo-miodowe mini ciasta z mandarynką z Varomy
1 godz.
Gratin z dorsza
50 min
Hiszpańskie mini ciasta Trzech Króli (Mini roscón de Reyes)
3 godz.
Makaron po alpejsku
45 min
Purée ziemniaczane z maślanką
35 min