Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 150 g cukru
- 150 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
- 6 żółtek
- 330 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- ½ łyżeczki sody oczyszczonej
- ½ łyżeczki soli
-
200
g groszków czekoladowych
lub 200 g czekolady deserowej, grubo posiekanej
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 728 kJ / 174 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 80.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torcik lodowy Gemma z jagodami i mascarpone
31 Std.
Ciasto orzechowo-kawowe z Varomy
1sa
Mini serniczki z kawą zbożową
30 Min
Jogurtowy sernik z kawą zbożową na zimno
6 godz. 30 min
Lodowe flurry
6h 20min
Mrożony sernik mojito
24h 30min
Ciasto na ciemnym piwie
3 Std. 30 Min
Czekoladowe ciasto na białkach
1h 10min
Ciasto orzechowe z 3 składników
1 Std. 20 Min
Klasyczne brownie
50 Min
Cynamonki
2h 15 min
Płynące ciasto czekoladowe (lava cake)
40 Min