Urządzenia i Akcesoria
Bomby czekoladowe
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
6 sztuk
Składniki
Wypełnienie (patrz wskazówka)
-
20 - 40 g cukru
-
15 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
30 g mleka w proszku
Czekoladowe bomby
-
180 g czekolady deserowej, lub mlecznej, pokrojonej na kawałki180 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki
-
80 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
Wykończenie
-
60 mini pianek marshmallow
-
6 łyżeczek posypki cukrowej, kolorowej
-
mleko gorące, do podania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
45.9 mg
Białko
5.2 g
Kalorie
1413.9 kJ /
337.9 kcal
Tłuszcz
20 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
11.7 g
Węglowodany
36.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Czekoladki adwentowe
2 godz. 15 min
Czekoladowe półkule z wiśniami
9 godz.
Lody miso z kawiorem
13 godz.
Smażone rozetki
1 godz.
Tartaletki reniferki z łososiem i serkiem z ricotty
1 godz.
Deser piña colada
3 godz.
Spiralizowana dynia z białą kiełbasą, gorgonzolą i orzechami (TM6, TM7)
25 min
Babeczki nietoperze na Halloween
2 godz.
Waniliowe ciasto ze spiralizowanymi jabłkami (TM5)
1 godz. 20 min
Sałatka grecka ze spiralizowanym ogórkiem (TM7, TM6, TM5)
25 min
Cantucci czekoladowe z pistacjami
2 godz.
Dubajska czekolada
1 godz. 20 min