Urządzenia i Akcesoria
Bomby czekoladowe
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
6 sztuk
Składniki
Wypełnienie (patrz wskazówka)
-
20 - 40 g cukru
-
15 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
30 g mleka w proszku
Czekoladowe bomby
-
180 g czekolady deserowej, lub mlecznej, pokrojonej na kawałki180 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki
-
80 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
Wykończenie
-
60 mini pianek marshmallow
-
6 łyżeczek posypki cukrowej, kolorowej
-
mleko gorące, do podania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
45.9 mg
Białko
5.2 g
Kalorie
1413.9 kJ /
337.9 kcal
Tłuszcz
20 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
11.7 g
Węglowodany
36.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ciastka klocki
1 godz. 40 min
Moktajl z niebieską herbatą i marakują
40 min
Malinowe wyspy
9 godz.
Lodowe flurry
6 godz. 20 min
Lizaki z suszonymi truskawkami
40 min
Czekoladowo-orzechowe bomby proteinowe
50 min
Makaroniki truskawkowe
2 godz. 30 min
Ptysiowa piramida z kremem pomarańczowym (Croquembouche)
14 godz.
Świąteczne trifle piernikowe
2 godz. 30 min
Deser Czarny Las w szklankach
45 min
Perłowy tort piętrowy
72 godz.
Zimowa czekolada do picia
10 min