Chleb jogurtowy na długiej fermentacji
TM6 TM5

Chleb jogurtowy na długiej fermentacji

4.9 (21 ocen)

Składniki

  • 200 g wody
  • 200 g jogurtu naturalnego
  • 500 g mąki pszennej chlebowej, typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 2 łyżeczki ekstraktu słodowego w proszku (patrz wskazówka)
  • 5 g drożdży świeżych, pokruszonych
  • 2 łyżeczki soli
  • olej, do natłuszczenia
  • kakao naturalne, niesłodzone, do dekoracji (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 kromkę
Kalorie
408.6 kJ / 97.7 kcal
Białko
3.5 g
Węglowodany
18.8 g
Tłuszcz
0.8 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Błonnik
0.7 g
Sód
238.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy