
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g wody
- 200 g jogurtu naturalnego
- 500 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 2 łyżeczki ekstraktu słodowego w proszku (patrz wskazówka)
- 5 g drożdży świeżych pokruszonych
- 2 łyżeczki soli
- olej do natłuszczenia
- kakao naturalne, niesłodzone do dekoracji (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 kromkę
- Kalorie
- 97.7 kcal / 408.6 kJ
- Białko
- 3.5 g
- Tłuszcz
- 0.8 g
- Węglowodany
- 18.8 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Sód
- 238.6 mg