Chleb jogurtowy na długiej fermentacji
TM6 TM5

Chleb jogurtowy na długiej fermentacji

4.9 ( 23 oceny )

Składniki

  • 200 g wody
  • 200 g jogurtu naturalnego
  • 500 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 2 łyżeczki ekstraktu słodowego w proszku (patrz wskazówka)
  • 5 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 2 łyżeczki soli
  • olej do natłuszczenia
  • kakao naturalne, niesłodzone do dekoracji (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 kromkę
Kalorie
97.7 kcal / 408.6 kJ
Białko
3.5 g
Tłuszcz
0.8 g
Węglowodany
18.8 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Sód
238.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy