Urządzenia i Akcesoria
Chleb jogurtowy na długiej fermentacji
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 14 godz. 50 min
20 kromek
Składniki
-
200 g wody
-
200 g jogurtu naturalnego
-
500 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
2 łyżeczki ekstraktu słodowego w proszku (patrz wskazówka)
-
5 g drożdży świeżych pokruszonych
-
2 łyżeczki soli
-
olej do natłuszczenia
-
kakao naturalne, niesłodzone (opcjonalnie) do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Sód
238.6 mg
Białko
3.5 g
Kalorie
408.6 kJ /
97.7 kcal
Tłuszcz
0.8 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Węglowodany
18.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
O PIECZYWIE
60 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pszenny rustykalny chleb na zakwasie (wyrastający przez noc)
28 Std. 10 Min
Chleb litewski na miodzie
30 Std.
Chleb wenecki na zakwasie
17 Std. 10 Min
Chleb pszenny na zakwasie
15 Std.
Ciabatty na zakwasie
17 Std.
Szwajcarski chleb rustykalny
25 Std. 20 Min
Chleb jogurtowy
3 Std.
Zakwas pszenno-jabłkowy
48 Std. 20 Min
Chleb pszenno-żytni zaparzany na zakwasie
14 Std. 30 Min
Chleb na maślance i zakwasie
18 Std.
Rustykalne zakręcone bagietki na zakwasie z nadzieniem serowo-oliwkowym
26 Std.
Kajzerki
15 Std. 45 Min