
Urządzenia i Akcesoria
Pralinki z likierem migdałowym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
100 sztuk
Składniki
-
migdałów, blanszowanych100 g
-
herbatników połamanych na kawałki300 g
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki150 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu50 g
-
likieru migdałowego, np. amaretto125 g
-
woda do zwilżenia dłoni
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki150 g
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
39.9 kcal /
167.1 kJ
Białko
0.6 g
Tłuszcz
3.1 g
Węglowodany
2.4 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Sód
18.4 mg