Urządzenia i Akcesoria
Pralinki z likierem migdałowym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
100 sztuk
Składniki
-
100 g orzechów laskowych, blanszowanych100 g migdałów, blanszowanych
-
300 g herbatników połamanych na kawałki
-
150 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
125 g rumu125 g likieru migdałowego, np. amaretto
-
woda do zwilżenia dłoni
-
150 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
18.4 mg
Białko
0.6 g
Kalorie
167.1 kJ /
39.9 kcal
Tłuszcz
3.1 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Węglowodany
2.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Czekoladowo-orzechowe bomby proteinowe
50 min
Korzenne ciasteczka z melasą
40 min
Deser śliwka w czekoladzie
2 godz. 30 min
Mini babki do koszyczka wielkanocnego
40 min
Baranek wielkanocny
1 godz. 10 min
Pączki z kremem ajerkoniakowym
4 godz.
Marynowane spiralizowane marchewki (TM5)
30 min
Francuskie ciastka canelés
14 godz. 30 min
Bomby czekoladowe
1 godz.
Ciasteczka orzechowo-kawowe
50 min
Jogurt z nasionami chia i owocami
10 min
Deser z ciasteczkami korzennymi
2 godz. 15 min