Urządzenia i Akcesoria
Rustykalne zakręcone bagietki na zakwasie z nadzieniem serowo-oliwkowym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 26 godz.
2 sztuki
Składniki
Zaczyn pszenny (dzień 1. rano)
-
170 g wody
-
170 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750
-
15 - 30 g zakwasu pszenno-jabłkowego (patrz wskazówka)
Ciasto właściwe (dzień 1. wieczór)
-
350 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750
-
250 g wody zimnej
-
2 łyżeczki soli
-
1 mały kawałek drożdży świeżych wielkości ziarna grochu (1 g, patrz wskazówka)
-
olej do natłuszczenia
Nadzienie (dzień 2. rano)
-
30 g czarnych oliwek, bez pestek przekrojonych na pół
-
50 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
-
50 g sera, twardego np. cheddara, ementalera, parmezanu, grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
-
mąka pszenna chlebowa typu 650-750, do oprószenia
-
5 - 10 kostek lodu lub pół szklanki wody (ok. 100 g)
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
2617 mg
Białko
40.6 g
Kalorie
5025.1 kJ /
1201.1 kcal
Tłuszcz
30.8 g
Błonnik
8.4 g
Tłuszcz nasycony
7.1 g
Węglowodany
189.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
O PIECZYWIE
60 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bułki pszenno-żytnie na zakwasie
14 godz.
Śródziemnomorski chleb twarogowy na zakwasie
16 godz. 40 min
Zakwas pszenno-jabłkowy
48 godz. 20 min
Ciabatty na zakwasie
17 godz.
Chleb na maślance i zakwasie
18 godz.
Szwajcarski chleb rustykalny
25 godz. 20 min
Chleb wenecki na zakwasie
17 godz. 10 min
Chleb jogurtowy na długiej fermentacji
14 godz. 50 min
Podłużne bułki pszenne
3 godz. 30 min
Chleb pszenny na zakwasie
15 godz.
Pszenny rustykalny chleb na zakwasie (wyrastający przez noc)
28 godz. 10 min
Chleb drwala
24 godz. 30 min