Urządzenia i Akcesoria
Andaluzyjskie herbatniki (mantecados)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
24 sztuk
Składniki
-
50 g cukru
-
160 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
60 g białego wina
-
15 g likieru anyżowego
-
15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
300 g mąki pszennej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
16.3 mg
Białko
1.4 g
Kalorie
441.4 kJ /
105.5 kcal
Tłuszcz
5.5 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Węglowodany
11.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tort geoda
6 godz.
Lody o smaku sernika z jagodami
13 godz.
Biscotti z pistacjami i czekoladowe łyżeczki
2 godz.
Francuskie ciastka canelés
14 godz. 30 min
Stollen
6 godz.
Czarno-białe ciasteczka
2 godz.
Waniliowe ciasto ze spiralizowanymi jabłkami (TM6, TM7)
1 godz. 20 min
Ciasto orzechowo-kawowe z Varomy
1 godz.
Ciasto ucierane z morelami
1 godz. 20 min
Babka pomarańczowa z całej pomarańczy
1 godz. 25 min
Ciastka z kremem orzechowym
1 godz. 20 min
Rogaliki orzechowe
2 godz.