Andaluzyjskie herbatniki (mantecados)

Andaluzyjskie herbatniki (mantecados)

4.9 11 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
24 sztuk

Składniki

  • 50 g cukru
  • 160 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
  • 60 g białego wina
  • 15 g likieru anyżowego
  • 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 300 g mąki pszennej

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 105.5 kcal / 441.4 kJ
Białko 1.4 g
Tłuszcz 5.5 g
Węglowodany 11.9 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Sód 16.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...