Urządzenia i Akcesoria
Andaluzyjskie herbatniki (mantecados)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
24 sztuk
Składniki
-
50 g cukru
-
160 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
60 g białego wina
-
15 g likieru anyżowego
-
15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
300 g mąki pszennej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
16.3 mg
Białko
1.4 g
Kalorie
441.4 kJ /
105.5 kcal
Tłuszcz
5.5 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Węglowodany
11.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spaghetti z cukinii w pikantnym sosie (TM5)
20 min
Porzeczanki (drożdżówki z porzeczkami) na napoju roślinnym (bez laktozy)
2 godz. 50 min
Grissini na trzy sposoby
1 godz. 40 min
Kruche ciastka serowe z kminkiem i sezamem
1 godz. 30 min
Ciasteczka migdałowe
30 min
Migdały w kokosowej białej czekoladzie
40 min
Smażone jabłka z budyniowym kremem waniliowym (TM6, TM7)
35 min
Syrop z imbiru i trawy cytrynowej
1 godz.
Magdalenki z herbatą matcha
45 min
Ciasteczka z białą czekoladą i orzechami macadamia
45 min
Warkocze orzechowe
2 godz.
Orzechowe świderki
2 godz. 30 min