Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 jabłka, nieobrane, bardzo dojrzałe i soczyste (patrz wskazówka)
- 50 g wody, lekko ciepłej (ok. 30°C, patrz wskazówka)
- 200 g mąki pszennej chlebowej, typu 650-750
- 100 g wody, lekko ciepłej (ok. 30°C)
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 953.2 kJ / 227.8 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 48.8 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 3.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chleb pszenno-żytni na zakwasie (bez drożdży)
16 Std. 45 Min
Szwajcarski chleb rustykalny
25 Std. 20 Min
Rustykalne zakręcone bagietki na zakwasie z nadzieniem serowo-oliwkowym
26 godz.
Pszenny rustykalny chleb na zakwasie (wyrastający przez noc)
28h 10min
Chleb drwala
24 Std. 30 Min
Chleb pszenny na zakwasie
15h
Przyprawa do chleba
5 min
Paluchy z serem i boczkiem na zakwasie
14h 45min
Chleb wenecki na zakwasie
17 Std. 10 Min
Chleb pszenno-żytni zaparzany na zakwasie
14h 30 min
Chleb litewski na miodzie
30h
Ciabatty na zakwasie
17 Std.