
Urządzenia i Akcesoria
Zakwas pszenno-jabłkowy
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 48 godz. 20 min
400 g
Składniki
-
jabłka nieobrane, bardzo dojrzałe i soczyste (patrz wskazówka)2
-
wody lekko ciepłej (ok. 30°C, patrz wskazówka)50 g
-
mąki pszennej chlebowej typu 650-750200 g
-
wody lekko ciepłej (ok. 30°C)100 g
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
227.8 kcal /
953.2 kJ
Białko
6.3 g
Tłuszcz
1 g
Węglowodany
48.8 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Sód
3.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

O PIECZYWIE
60 Przepisów
Polska
Polska