
Urządzenia i Akcesoria
Zakwas pszenno-jabłkowy
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 48 godz. 20 min
400 g
Składniki
-
jabłka nieobrane, bardzo dojrzałe i soczyste (patrz wskazówka)2
-
wody lekko ciepłej (ok. 30°C, patrz wskazówka)50 g
-
mąki pszennej chlebowej typu 650-750200 g
-
wody lekko ciepłej (ok. 30°C)100 g
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
227.8 kcal /
953.2 kJ
Białko
6.3 g
Tłuszcz
1 g
Węglowodany
48.8 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Sód
3.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

O PIECZYWIE
60 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Chleb pszenno-żytni na zakwasie (bez drożdży)
16 godz. 45 min
Pszenny rustykalny chleb na zakwasie (wyrastający przez noc)
28 godz. 10 min
Ciabatty na zakwasie
17 godz.
Szwajcarski chleb rustykalny
25 godz. 20 min
Bułki pszenno-żytnie na zakwasie
14 godz.
Chleb pszenno-żytni zaparzany na zakwasie
14 godz. 30 min
Chleb litewski na miodzie
30 godz.
Chleb drwala
24 godz. 30 min
Chleb wenecki na zakwasie
17 godz. 10 min
Kajzerki
15 godz. 45 min
Chleb na maślance i zakwasie
18 godz.
Chleb pszenny na zakwasie
15 godz.