Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 jabłka, nieobrane, bardzo dojrzałe i soczyste (patrz wskazówka)
- 50 g wody, lekko ciepłej (ok. 30°C, patrz wskazówka)
- 200 g mąki pszennej chlebowej, typu 650-750
- 100 g wody, lekko ciepłej (ok. 30°C)
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 953.2 kJ / 227.8 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 48.8 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 3.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chleb na zakwasie z przyprawami
16hod. 30min
Chleb pszenny na zakwasie
15óra
Chleb wenecki na zakwasie
17 Std. 10 Min
Chleb na maślance i zakwasie
18 godz.
Szwajcarski chleb rustykalny
25 Std. 20 Min
Ciabatty na zakwasie
17 godz.
Chleb codzienny na zakwasie
12 godz.
Chleb pszenno-żytni zaparzany na zakwasie
14 Std. 30 Min
Chleb jogurtowy na długiej fermentacji
14h 50min
Bułki pszenno-żytnie na zakwasie
14 godz.
Chleb drwala
24 Std. 30 Min
Bułki wielozbożowe z orzechami
3 godz. 40 min