Zakwas pszenno-jabłkowy
TM6 TM5

Zakwas pszenno-jabłkowy

5.0 (6 ocen)

Składniki

  • 2 jabłka, nieobrane, bardzo dojrzałe i soczyste (patrz wskazówka)
  • 50 g wody, lekko ciepłej (ok. 30°C, patrz wskazówka)
  • 200 g mąki pszennej chlebowej, typu 650-750
  • 100 g wody, lekko ciepłej (ok. 30°C)

Wartości odżywcze
na 100 g
Kalorie
953.2 kJ / 227.8 kcal
Białko
6.3 g
Węglowodany
48.8 g
Tłuszcz
1 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Błonnik
3.4 g
Sód
3.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy