
Urządzenia i Akcesoria
Ciabatty na zakwasie
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 17 godz.
2 sztuki
Składniki
Zaczyn pszenno-jabłkowy (dzień 1.)
-
wody160 g
-
mąki pszennej chlebowej typu 650-750160 g
-
zakwasu pszenno-jabłkowego (patrz wskazówka)15 - 30 g
Ciasto właściwe (dzień 2.)
-
wody200 g
-
soli2 łyżeczki
-
mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia350 g
-
drożdży świeżych5 g
-
olej do natłuszczenia
-
kostek lodu lub pół szklanki wody (ok. 100 g)5 - 10
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
945.2 kcal /
3954.6 kJ
Białko
32.1 g
Tłuszcz
4.7 g
Węglowodany
189.2 g
Błonnik
7 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Sód
2345.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

O PIECZYWIE
60 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pszenny rustykalny chleb na zakwasie (wyrastający przez noc)
28 godz. 10 min
Zakwas pszenno-jabłkowy
48 godz. 20 min
Chleb pszenny na zakwasie
12 godz.
Chleb na zakwasie z przyprawami
16 godz. 30 min
Bułki pszenno-żytnie na zakwasie
14 godz.
Chleb pszenno-żytni zaparzany na zakwasie
14 godz. 30 min
Chleb drwala
24 godz. 30 min
Chleb wenecki na zakwasie
17 godz. 10 min
Chleb codzienny na zakwasie
12 godz.
Chleb na maślance i zakwasie
18 godz.
Chleb pszenny na zakwasie
15 godz.
Prosty chleb mieszany
3 godz. 40 min