Paluchy z serem i boczkiem na zakwasie

Paluchy z serem i boczkiem na zakwasie

5.0 3 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 14 godz. 45 min
12 sztuk

Składniki

Zaczyn pszenny (dzień 1.)
  • wody
    120 g
  • zakwasu pszenno-jabłkowego (patrz wskazówka)
    15 - 30 g
  • mąki pszennej chlebowej typu 650-750
    120 g
Ciasto właściwe (dzień 2.)
  • sera żółtego twardego, pokrojonego na kawałki
    80 g
  • pestek dyni
    50 g
  • mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
    500 g
  • wody plus dodatkowa ilość do posmarowania
    280 g
  • soli
    2 łyżeczki
  • drożdży świeżych pokruszonych
    5 g
    ½ łyżeczki suchych drożdży, pokruszonych
  • ekstraktu słodowego w proszku
    10 g
    10 g miodu
  • olej do natłuszczenia
  • boczku, tłustego, w plastrach
    200 - 250 g
  • kostek lodu lub pół szklanki wody (ok. 100 g)
    5 - 10

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 283.7 kcal / 1186.9 kJ
Białko 11.6 g
Tłuszcz 9.7 g
Węglowodany 37.3 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Sód 434.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...