
Urządzenia i Akcesoria
Paluchy z serem i boczkiem na zakwasie
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 14 godz. 45 min
12 sztuk
Składniki
Zaczyn pszenny (dzień 1.)
-
wody120 g
-
zakwasu pszenno-jabłkowego (patrz wskazówka)15 - 30 g
-
mąki pszennej chlebowej typu 650-750120 g
Ciasto właściwe (dzień 2.)
-
sera żółtego twardego, pokrojonego na kawałki80 g
-
pestek dyni50 g
-
mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia500 g
-
wody plus dodatkowa ilość do posmarowania280 g
-
soli2 łyżeczki
-
drożdży świeżych pokruszonych5 g
-
ekstraktu słodowego w proszku10 g
-
olej do natłuszczenia
-
boczku, tłustego, w plastrach200 - 250 g
-
kostek lodu lub pół szklanki wody (ok. 100 g)5 - 10
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
283.7 kcal /
1186.9 kJ
Białko
11.6 g
Tłuszcz
9.7 g
Węglowodany
37.3 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Sód
434.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

O PIECZYWIE
60 Przepisów
Polska
Polska