Mieszanka do wypieku chleba pełnoziarnistego z sezamem i makiem

Mieszanka do wypieku chleba pełnoziarnistego z sezamem i makiem

4.5 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
1 słoik

Składniki

  • ziaren pszenicy (patrz wskazówka)
    300 g
  • orzechów laskowych
    100 g
  • mąki orkiszowej, białej typu 400
    100 g
  • suchych drożdży (7-8 g)
    1 opakowanie
  • maku
    50 g
  • soli
    2 łyżeczki
  • płatków owsianych
    100 g
  • ziaren sezamu, białego
    50 g

Wartości odżywcze na 1 słoik

Kalorie 2509 kcal / 10498 kJ
Białko 77 g
Tłuszcz 114 g
Węglowodany 336 g
Błonnik 74.9 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Sód 4684 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...