Urządzenia i Akcesoria
Mieszanka do wypieku chleba pełnoziarnistego z sezamem i makiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
1 słoik
Składniki
-
300 g ziaren pszenicy (patrz wskazówka)
-
100 g orzechów laskowych
-
100 g mąki orkiszowej, białej typu 400
-
1 opakowanie suchych drożdży (7-8 g)
-
50 g maku
-
2 łyżeczki soli
-
100 g płatków owsianych
-
50 g ziaren sezamu, białego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
4684 mg
Białko
77 g
Kalorie
10498 kJ /
2509 kcal
Tłuszcz
114 g
Błonnik
74.9 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Węglowodany
336 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Roślinna pianka do kawy
10min
Chałwa sezamowa
1h 20min
Szwajcarski chleb rustykalny
25h 20min
Paluchy z serem i boczkiem na zakwasie
14h 45min
Napój migdałowy z daktylami
1h 20min
Chrupkie pieczywo żurawinowo-kokosowe
2h 15min
Ciastka z kremem orzechowym
1h 20min
Pełnoziarniste wytrawne krakersy
3h
Ciasto drożdżowe z cynamonem i kruszonką
2h 20min
Bułki orkiszowe z posypką
14h 30min
Szybki chleb orkiszowy
1h 25min
Bułki orkiszowe
23h 40min