Urządzenia i Akcesoria
Migdały w karmelu (guirlache nougat)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
20 porcji
Składniki
-
olej do natłuszczenia
-
250 g migdałów prażonych, niesolonych
-
250 g cukru
-
70 g wody
-
30 g masła zimnego, w jednym kawałku (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)
-
1000 g wody do Mycia Wstępnego
-
50 g octu do Mycia Wstępnego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
64.7 mg
Białko
2.6 g
Kalorie
566.4 kJ /
135.4 kcal
Tłuszcz
7.9 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Węglowodany
15.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pasta pistacjowa (100%)
20 min
Ciasto na parze z borówkami z kremem cytrynowym
5 godz.
Pieczony rostbef z purée z suszonymi pomidorami i sosem z czerwonego wina
14 godz. 30 min
Przyprawa do potraw z dyni
5 min
Ciasteczka migdałowe
30 min
Klasyczny nugat
3 godz. 30 min
Makaroniki truskawkowe
2 godz. 30 min
Podwójnie pistacjowe makaroniki
3 godz.
Syrop do grzanego wina
12 godz. 45 min
Ciasteczka orzechowo-kawowe
50 min
Magdalenki na choinkę
1 godz. 30 min
Ciasteczka z białą czekoladą i orzechami macadamia
45 min