
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- olej do natłuszczenia
- 250 g migdałów prażonych, niesolonych
- 250 g cukru
- 70 g wody
- 30 g masła zimnego, w jednym kawałku (patrz wskazówka)
- 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)
- 1000 g wody do Mycia Wstępnego
- 50 g octu do Mycia Wstępnego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 135.4 kcal / 566.4 kJ
- Białko
- 2.6 g
- Tłuszcz
- 7.9 g
- Węglowodany
- 15.1 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Sód
- 64.7 mg