Urządzenia i Akcesoria
Migdały w karmelu (guirlache nougat)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
20 porcji
Składniki
-
olej do natłuszczenia
-
250 g migdałów prażonych, niesolonych
-
250 g cukru
-
70 g wody
-
30 g masła zimnego, w jednym kawałku (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)
-
1000 g wody do Mycia Wstępnego
-
50 g octu do Mycia Wstępnego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
64.7 mg
Białko
2.6 g
Kalorie
566.4 kJ /
135.4 kcal
Tłuszcz
7.9 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Węglowodany
15.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mini galette z grzybami
1 godz. 45 min
Koreańskie tańczące kotki (jiggly cat pudding)
4 godz. 30 min
Wielkanocne trifle ajerkoniakowe
3 godz. 15 min
Chleb zawijany ze słodkim nadzieniem
1 godz. 50 min
Trufle rumowo-cynamonowe
45 min
Klasyczny nugat
3 godz. 30 min
Kostki z lasek cukrowych
24 godz.
Terrina z wędzonym łososiem
24 godz. 25 min
Koreańska sałatka ze spiralizowanych ogórków (TM6, TM7)
25 min
Pralinki z likierem migdałowym
1 godz.
Wegańskie kruche ciasteczka waniliowe
1 godz. 50 min
Krem pomarańczowy z białej czekolady i pistacji
45 min