Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g mąki pszennej
- 50 g skrobi ziemniaczanej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- skórka z 1 cytryny, ekologiczna, bez białych błonek (albedo), pokrojona na kawałki
- 200 g cukru
- 8 jajek
- 1 - 2 krople barwnika spożywczego, żółtego (opcjonalnie)
- 40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 456.1 kJ / 109 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 19.5 g
- Tłuszcz
- 1.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 45.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biszkopt genueński z masłem
4 Std.
Krem limonkowy do tortów
55 min
Żelka mango do tortów
3 Std. 25 Min
Biszkopt szpinakowy
4 Std. 15 Min
Chrupka czekoladowo-orzechowa do tortów
1 godz. 10 min
Tort szpinakowy z kremem limonkowym i żelką truskawkową
48h
Maślany ganache czekoladowy do dekoracji tortów
45 min
Tort pistacjowy z frużeliną malinową
72 Std.
Wilgotny biszkopt z olejem
4 Std.
Tort z musem z białej czekolady i żelką z mango
72 Std.
Biszkopt kakaowy z olejem
4 Std.
Żelka truskawkowa do tortów
3 Std. 45 Min