
Urządzenia i Akcesoria
Biszkopt cytrynowy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz.
20 porcji
Składniki
-
mąki pszennej180 g
-
skrobi ziemniaczanej50 g
-
proszku do pieczenia1 łyżeczka
-
skórka z 1 cytryny ekologiczna, bez białych błonek (albedo), pokrojona na kawałki
-
cukru200 g
-
jajek8
-
barwnika spożywczego (opcjonalnie) żółtego1 - 2 krople
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego40 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
109 kcal /
456.1 kJ
Białko
3.4 g
Tłuszcz
1.9 g
Węglowodany
19.5 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Sód
45.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PYSZNE TORTY II
24 Przepisy
Polska
Polska