
Urządzenia i Akcesoria
Biszkopt cytrynowy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz.
20 porcji
Składniki
-
mąki pszennej180 g
-
skrobi ziemniaczanej50 g
-
proszku do pieczenia1 łyżeczka
-
skórka z 1 cytryny ekologiczna, bez białych błonek (albedo), pokrojona na kawałki
-
cukru200 g
-
jajek8
-
barwnika spożywczego (opcjonalnie) żółtego1 - 2 krople
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego40 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
109 kcal /
456.1 kJ
Białko
3.4 g
Tłuszcz
1.9 g
Węglowodany
19.5 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Sód
45.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PYSZNE TORTY II
24 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Krem Oreo® do tortów
14 godz.
Krem limonkowy do tortów
55 min
Chrupka czekoladowo-orzechowa do tortów
1 godz. 10 min
Krem à la Ferrero Rocher® do tortów
35 min
Polewa czekoladowa do tortu (drip)
10 min
Różowy tort z kremem malinowym
48 godz.
Tort szpinakowy z kremem limonkowym i żelką truskawkową
48 godz.
Żelka truskawkowa do tortów
3 godz. 45 min
Biszkopt czekoladowy
4 godz.
Biszkopt kakaowy
4 godz.
Biszkopt kakaowy z olejem
4 godz.
Wilgotny biszkopt z olejem
4 godz.