Biszkopt cytrynowy

Biszkopt cytrynowy

4.8 19 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz.
20 porcji

Składniki

  • mąki pszennej
    180 g
  • skrobi ziemniaczanej
    50 g
  • proszku do pieczenia
    1 łyżeczka
  • skórka z 1 cytryny ekologiczna, bez białych błonek (albedo), pokrojona na kawałki
  • cukru
    200 g
  • jajek
    8
  • barwnika spożywczego (opcjonalnie) żółtego
    1 - 2 krople
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    40 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 109 kcal / 456.1 kJ
Białko 3.4 g
Tłuszcz 1.9 g
Węglowodany 19.5 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 0.6 g
Sód 45.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...