Urządzenia i Akcesoria
Biszkopt cytrynowy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz.
20 porcji
Składniki
-
180 g mąki pszennej
-
50 g skrobi ziemniaczanej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
skórka z 1 cytryny ekologiczna, bez białych błonek (albedo), pokrojona na kawałki
-
200 g cukru
-
8 jajek
-
1 - 2 krople barwnika spożywczego (opcjonalnie) żółtego
-
40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
45.9 mg
Białko
3.4 g
Kalorie
456.1 kJ /
109 kcal
Tłuszcz
1.9 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Węglowodany
19.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PYSZNE TORTY II
24 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Krem Oreo® do tortów
14 godz.
Krem limonkowy do tortów
55 min
Masa maślana „3M” do dekoracji tortów
10 min
Biszkopt pistacjowy
4 godz.
Masa maślana z mascarpone do dekoracji tortów
10 min
Maślany ganache czekoladowy do dekoracji tortów
45 min
Biszkopt genueński z masłem
4 godz.
Krem pistacjowy do tortów
6 godz. 15 min
Tort pistacjowy z frużeliną malinową
72 godz.
Frużelina malinowa
10 min
Biszkopt kakaowy z olejem
4 godz.
Wilgotny biszkopt z olejem
4 godz.