Tort bezowy z kremem z kawą zbożową

Tort bezowy z kremem z kawą zbożową

4.5 27 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 12 godz. 5 min
8 porcji

Składniki

Baza do kremu z kawą zbożową
  • białej czekolady pokrojonej na kawałki
    80 - 100 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    350 g
  • kawy zbożowej, rozpuszczalnej Inka® Klasyczna
    2 łyżki
Blaty bezowe
  • białek
    6
  • drobnego cukru
    300 g
  • soli
    1 szczypta
  • skrobi ziemniaczanej
    1 łyżeczka
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    1 łyżeczka
Krem z kawą zbożową i dekoracja
  • mieszanych owoców, świeżych (np. borówki, truskawki, maliny)
    500 g
  • sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
    250 g
  • fixu do bitej śmietany (opcjonalnie) (ok. 8 g)
    1 opakowanie

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 478.2 kcal / 2000.6 kJ
Białko 6.2 g
Tłuszcz 30.7 g
Węglowodany 47.6 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 18.3 g
Sód 195.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...