Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Baza do kremu z kawą zbożową
- 80 - 100 g białej czekolady, pokrojonej na kawałki
- 350 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 2 łyżki kawy zbożowej, rozpuszczalnej Inka® Klasyczna
Blaty bezowe
- 6 białek
- 300 g drobnego cukru
- 1 szczypta soli
- 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej
- 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Krem z kawą zbożową i dekoracja
- 500 g mieszanych owoców, świeżych (np. borówki, truskawki, maliny)
- 250 g sera mascarpone, schłodzonego, podzielonego na kawałki
- 1 opakowanie fixu do bitej śmietany (ok. 8 g) (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2000.6 kJ / 478.2 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 47.6 g
- Tłuszcz
- 30.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.3 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 195.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fasolka szparagowa z gremolatą
35min
Biszkopt genueński z masłem
4h
Spaghetti z cukinii z warzywnym sosem pomidorowym (TM5)
30min
Zimowa czekolada do picia
10 Min
Łosoś z ryżem i zielonymi warzywami (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
2h 40min
Wegańskie kruche ciasteczka waniliowe
1 Std. 50 Min
Tort à la Ferrero Rocher® z chrupką
72 godz.
Ciasto Rocher (bez pieczenia)
6 Std. 45 Min
Baskijski sernik pistacjowy
9h
Krem pistacjowy do tortów
6h 15 min
Płynące ciasto czekoladowe (lava cake)
40min
Feta ubijana z mascarpone z sosem miodowym
20 Min