Urządzenia i Akcesoria
Tort bezowy z kremem z kawą zbożową
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 12 godz. 5 min
8 porcji
Składniki
Baza do kremu z kawą zbożową
-
80 - 100 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
-
350 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
2 łyżki kawy zbożowej, rozpuszczalnej Inka® Klasyczna
Blaty bezowe
-
6 białek
-
300 g drobnego cukru
-
1 szczypta soli
-
1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Krem z kawą zbożową i dekoracja
-
500 g mieszanych owoców, świeżych (np. borówki, truskawki, maliny)
-
250 g sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
-
1 opakowanie fixu do bitej śmietany (opcjonalnie) (ok. 8 g)
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
195.4 mg
Białko
6.2 g
Kalorie
2000.6 kJ /
478.2 kcal
Tłuszcz
30.7 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
18.3 g
Węglowodany
47.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEPIS NA UDANE WAKACJE
13 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wysokobiałkowa rolada z serka wiejskiego z indykiem i pieczarkami
40 min
Spaghetti z cukinii w śmietanowym sosie z boczkiem (TM6, TM7)
40 min
Kwiatowe rogaliki migdałowe
1 godz. 15 min
Spiralizowane suszone jabłka z czekoladą (TM6, TM7)
6 godz. 15 min
Pavlova z kremem kawowym i malinami
8 godz. 40 min
„Serowa” zapiekanka makaronowa z wegańskimi klopsikami
1 godz. 30 min
Wiedeńskie czekoladki
50 min
Czekoladowa tarta ze spiralizowaną gruszką (TM5)
1 godz. 15 min
Sernik baklava
7 godz.
Eklerki pistacjowe
4 godz.
Bezglutenowe ciasto kakaowe z orzechami
1 godz. 10 min
Baskijski sernik pistacjowy
9 godz.