Urządzenia i Akcesoria
Eklerki pistacjowe
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 4 godz.
18 sztuk
Składniki
Nadzienie malinowe
-
300 g malin, świeżych
-
30 g cukru
Kruszonka
-
80 g masła w temp. pokojowej, pokrojonego na kawałki
-
70 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
80 g mąki pszennej
Ciasto parzone
-
250 g wody
-
90 g masła pokrojonego na kawałki
-
10 g cukru
-
½ łyżeczki soli
-
150 g mąki pszennej
-
4 jajka
Krem pistacjowy i dekoracja
-
180 - 200 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
-
250 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
-
500 g sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu schłodzonej
-
maliny, świeże do dekoracji (ok. 250 g)
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
414.1 kcal /
1732.8 kJ
Białko
8.5 g
Tłuszcz
30.4 g
Węglowodany
29.2 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
14.8 g
Sód
199.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Newsletter 2025
13 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Cytrynowe cake pops
4 godz. 30 min
Pasta pistacjowa (100%)
20 min
Malinowe wyspy
9 godz.
Mini serniczki Czarny Las (bez pieczenia)
4 godz.
Rolada malinowa
1 godz. 20 min
Makaroniki truskawkowe
2 godz. 30 min
Burgery bánh mì z marynowanymi warzywami
1 godz.
Pistacjowa matcha latte
20 min
Dubajska czekolada
1 godz. 20 min
Pistacjanki
2 godz. 40 min
Mini kotlety po kijowsku (de volaille)
45 min
Amerykańskie kruche ciasteczka (w stylu crumble cookies)
40 min