
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ganache truskawkowy
- 120 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
- 60 g truskawek, świeżych przekrojonych na pół
- 5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 10 g cukru
Makaroniki
- 110 g migdałów, blanszowanych (patrz wskazówka)
- 110 g cukru pudru
- ocet do przetarcia
- 100 g białek (patrz wskazówka)
- 100 g cukru
- 1 - 2 końcówki noża barwnika spożywczego różowego (patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 74.1 kcal / 309.9 kJ
- Białko
- 1.4 g
- Tłuszcz
- 3.2 g
- Węglowodany
- 10.6 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Sód
- 10 mg