
Urządzenia i Akcesoria
Makaroniki truskawkowe
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
30 sztuk
Składniki
Ganache truskawkowy
-
120 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
-
60 g truskawek, świeżych przekrojonych na pół
-
5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
10 g cukru
Makaroniki
-
110 g migdałów, blanszowanych (patrz wskazówka)
-
110 g cukru pudru
-
ocet do przetarcia
-
100 g białek (patrz wskazówka)
-
100 g cukru
-
1 - 2 końcówki noża barwnika spożywczego różowego (patrz wskazówka)
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
74.1 kcal /
309.9 kJ
Białko
1.4 g
Tłuszcz
3.2 g
Węglowodany
10.6 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Sód
10 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Wielkanocne babeczki „zajączki”
1 godz. 45 min
Podwójnie pistacjowe makaroniki
3 godz.
Świąteczne trifle piernikowe
2 godz. 30 min
Malinowe wyspy
9 godz.
Cake pops „Ciasteczkowe potwory”
3 godz.
Cake pops na święta
6 godz.
Czekoladki truskawkowe z różowej czekolady
1 godz. 40 min
Biszkopt szpinakowy
4 godz. 15 min
Amerykańskie kruche ciasteczka (w stylu crumble cookies)
40 min
Żelki mango
2 godz. 30 min
Dubajska czekolada
1 godz. 20 min
Krem pistacjowo-czekoladowy
40 min