Urządzenia i Akcesoria
Likier z czarnych porzeczek
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
8 butelek
Składniki
-
450 - 500 g czarnych porzeczek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych450 - 500 g czarnych porzeczek, świeżych bez szypułek
-
350 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
20 g cukru wanilinowego10 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
250 g czerwonego wina
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
600 g wódki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 butelkę
Sód
14.3 mg
Białko
0.9 g
Kalorie
1670.9 kJ /
399.4 kcal
Tłuszcz
0.1 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Węglowodany
48.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Aperol slush
5 Min
Rabarbarowa lemoniada do słoja
35 Min
Margarita arbuzowa (moktajl)
10 Min
Cytrynowe tiramisu z owocami jagodowymi
45 Min
Deser jagodowy w słoiczkach
3 Std. 30 Min
Dżem truskawkowy z czarnym bzem
35 Min
Lutenica
1 Std. 50 Min
Borówkowy moktajl z rozmarynem
10 Min
Szybka nalewka malinowa
49 Std. 55 Min
Sos cumberland
15 Min
Przecier pomidorowy z ziołami i czosnkiem (passata)
1 Std. 10 Min
Zupa dyniowa
25 Min