Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
450 - 500
g czarnych porzeczek, świeżych, bez szypułek
lub 450 - 500 g czarnych porzeczek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych - 350 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
10
g cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 20 g cukru wanilinowego - 250 g czerwonego wina
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 600 g wódki
- Wartości odżywcze
- na 1 butelkę
- Kalorie
- 1670.9 kJ / 399.4 kcal
- Białko
- 0.9 g
- Węglowodany
- 48.8 g
- Tłuszcz
- 0.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 14.3 mg
Alternatywne przepisy
Smoothie malina-borówka-banan
15 Min
Ciasto z trzech rodzajów czekolady
3 Std.
Fondant czekoladowy
50 Min
Marynowane spiralizowane marchewki (TM6)
30 Min
Smoothie z kiwi
10 Min
Tartaletki z nektarynkami i kremem cytrynowym z mascarpone (TM6)
1 godz. 50 min
Młode ziemniaki z nowalijkami, jajkiem i sosem tatarskim (z osłoną noża miksującego 2.0)
45 Min
Steki panierowane w pieprzu
20 Min
Syrop waniliowy
Brak ocen
Malinowe tiramisu z białą czekoladą
3h 15min
Mini serniczki z purée z mango z Varomy
3 Std.
Serniczki w słoikach
4 Std.