Likier z czarnych porzeczek

Likier z czarnych porzeczek

5.0 3 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
8 butelek

Składniki

  • czarnych porzeczek, świeżych bez szypułek
    450 - 500 g
    450 - 500 g czarnych porzeczek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • cukru trzcinowego, nierafinowanego
    350 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    10 g
    20 g cukru wanilinowego
  • czerwonego wina
    250 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    20 g
  • wódki
    600 g

Wartości odżywcze na 1 butelkę

Kalorie 399.4 kcal / 1670.9 kJ
Białko 0.9 g
Tłuszcz 0.1 g
Węglowodany 48.8 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 0.1 g
Sód 14.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...