Jogurtowe galaretki wielkanocne

Jogurtowe galaretki wielkanocne

4.3 15 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 6 godz. 30 min
8 sztuk

Składniki

  • 4 łyżki wody
  • 4 czubate łyżeczki żelatyny w proszku
  • 300 g jogurtu typu islandzkiego, skyru naturalnego
  • 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 50 g cukru pudru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • gorąca woda do rozpuszczenia żelatyny i zanurzenia foremki
  • 300 g brzoskwiń, połówek, z puszki odsączonych z zalewy
  • pisaki cukrowe, kolorowe do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 123 kcal / 514.6 kJ
Białko 5.5 g
Tłuszcz 5.4 g
Węglowodany 13.7 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 3.4 g
Sód 21.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...