
Urządzenia i Akcesoria
Jogurtowe galaretki wielkanocne
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 6 godz. 30 min
8 sztuk
Składniki
-
wody4 łyżki
-
żelatyny w proszku4 czubate łyżeczki
-
jogurtu typu islandzkiego, skyru naturalnego300 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu100 g
-
cukru pudru50 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
gorąca woda do rozpuszczenia żelatyny i zanurzenia foremki
-
brzoskwiń, połówek, z puszki odsączonych z zalewy300 g
-
pisaki cukrowe, kolorowe do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
123 kcal /
514.6 kJ
Białko
5.5 g
Tłuszcz
5.4 g
Węglowodany
13.7 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
3.4 g
Sód
21.5 mg