
Urządzenia i Akcesoria
Jogurtowe galaretki wielkanocne
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 6 godz. 30 min
8 sztuk
Składniki
-
4 łyżki wody
-
4 czubate łyżeczki żelatyny w proszku
-
300 g jogurtu typu islandzkiego, skyru naturalnego
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
50 g cukru pudru
-
1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
gorąca woda do rozpuszczenia żelatyny i zanurzenia foremki
-
300 g brzoskwiń, połówek, z puszki odsączonych z zalewy
-
pisaki cukrowe, kolorowe do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
123 kcal /
514.6 kJ
Białko
5.5 g
Tłuszcz
5.4 g
Węglowodany
13.7 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
3.4 g
Sód
21.5 mg