Urządzenia i Akcesoria
Jogurtowe galaretki wielkanocne
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 6 godz. 30 min
8 sztuk
Składniki
-
4 łyżki wody
-
4 czubate łyżeczki żelatyny w proszku
-
300 g jogurtu typu islandzkiego, skyru naturalnego
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
50 g cukru pudru
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
gorąca woda do rozpuszczenia żelatyny i zanurzenia foremki
-
300 g brzoskwiń, połówek, z puszki odsączonych z zalewy
-
pisaki cukrowe, kolorowe do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
21.5 mg
Białko
5.5 g
Kalorie
514.6 kJ /
123 kcal
Tłuszcz
5.4 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
3.4 g
Węglowodany
13.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Deser plaża
2 godz. 30 min
Torcik lodowy Gemma z jagodami i mascarpone
31 godz.
Babeczki nietoperze na Halloween
2 godz.
Żelki owocowe
25 godz. 10 min
Wielkanocne babeczki „owieczki”
1 godz. 45 min
Laski św. Mikołaja
3 godz. 20 min
Trufle nietoperze z dynią
2 godz. 30 min
Halloweenowe mleczne bułki
5 godz.
Owocowe lody na patyku
5 godz. 50 min
Jajeczne gałki oczne na Halloween
15 min
Ciasto "Pszczółka"
1 godz. 45 min
Ciastka klocki
1 godz. 40 min