Urządzenia i Akcesoria
Tartaletki z kremem czekoladowym z awokado
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 sztuk
Składniki
Ciasto na tartaletki
-
80 g płatków owsianych, górskich
-
80 g wiórków kokosowych
-
1 jajko
-
60 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
10 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
30 g syropu klonowego
Krem czekoladowy z awokado
-
20 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką
-
40 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao
-
120 g awokado dojrzałego, pokrojonego na kawałki
-
120 g banana, dojrzałego pokrojonego na kawałki
-
5 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
20 g syropu klonowego
-
sok z limonki z ½ szt.
-
1 kiwi pokrojone w plastry, do dekoracji
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
23 mg
Białko
6.5 g
Kalorie
1540 kJ /
368 kcal
Tłuszcz
27 g
Błonnik
7.8 g
Tłuszcz nasycony
15.6 g
Węglowodany
31 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ganache pistacjowy
5 godz. 30 min
Malinowe wyspy
9 godz.
Wegańskie świąteczne ciasto z bakaliami
27 godz. 10 min
Wegańska panna cotta malinowo-kokosowa
1 godz. 40 min
Krem czekoladowy na ciepło z sosem z owoców jagodowych i kruszonką
35 min
Galaretka kokosowo-pomarańczowo-malinowa
2 godz. 30 min
Tartaletki warzywne na spodzie z ciecierzycy z sałatką
1 godz. 5 min
Millefeuille z kremem waniliowym
5 godz.
Krem budyniowy (crème pâtissiére)
15 min
Torcik matcha Julity Zarosińskiej
5 godz.
Biszkopt genueński z masłem
4 godz.
Cytrynowe fondanty z nutą curry
3 godz. 10 min