
Urządzenia i Akcesoria
Chleb zawijany ze słodkim nadzieniem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
12 porcji
Składniki
-
mleka230 g
-
oliwy z oliwek30 g
-
jajko1
-
cukru50 g
-
świeżych drożdży pokruszonych20 g
-
mąki pszennej500 g
-
soli1 łyżeczka
Nadzienie
-
masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia20 g
-
jabłek bez gniazd nasiennych, obranych, pokrojonych na 2 cm kawałki400 g
-
cukru30 g
-
cynamonu, mielonego1 łyżeczka
-
mąka pszenna do oprószenia
-
białego wina, słodkiego30 g
-
orzechów włoskich, łuskanych200 g
-
rodzynek150 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego10 g
-
jajko roztrzepane, do posmarowania1
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
409 kcal /
1711.1 kJ
Białko
9.7 g
Tłuszcz
16.8 g
Węglowodany
57.5 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
219.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZAPIEKANE
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pasta z kaszy jaglanej i suszonych pomidorów
30min
Porzeczanki (drożdżówki z porzeczkami) na napoju roślinnym (bez laktozy)
2h 50min
Ślimaczki z pigwą i marcepanem
1h 50min
Ciasteczka Pink Kiss
1h 20min
Gruzińskie placki z mięsem (kubdari)
1h 50min
Waniliowe ciasto ze spiralizowanymi jabłkami (TM6)
1h 20min
Pieczywo maca
50min
Wieniec orkiszowy
4h
Frittata ze spiralizowanymi ziemniakami (TM5)
45min
Ślimaczki bazyliowe z serem edamskim i porem
2h 30min
Kisiel jabłkowy
10min
Słodkie maślane rogale
2h 10min