
Urządzenia i Akcesoria
Ślimaczki z pigwą i marcepanem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
10 sztuk
Składniki
-
mleka220 g
-
cukru100 g
-
drożdży świeżych pokruszonych25 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia500 g
-
masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia80 g
-
jajko1
-
soli1 szczypta
-
migdałów, blanszowanych50 g
-
pigwy obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na 3-4 cm kawałki (patrz wskazówka)250 g
-
masy marcepanowej pokrojonej na kawałki100 g
-
rodzynek50 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego50 g
-
cynamonu, mielonego½ łyżeczki
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego10 g
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
431 kcal /
1803.5 kJ
Białko
9.8 g
Tłuszcz
13.8 g
Węglowodany
68.9 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
5.3 g
Sód
40.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEDZ SEZONOWO - JESIEŃ
10 Przepisów
Polska
Polska