
Urządzenia i Akcesoria
Chleb wenecki na zakwasie
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 17 godz. 10 min
26 kromek
Składniki
Zaczyn pszenno-jabłkowy (dzień 1.)
-
wody160 g
-
mąki pszennej chlebowej typu 650-750160 g
-
zakwasu pszenno-jabłkowego (patrz wskazówka)15 - 30 g
Ciasto właściwe (dzień 2.)
-
semoliny z pszenicy durum drobnej, plus dodatkowa ilość do oprószenia300 g
-
wody150 g
-
drożdży świeżych5 g
-
soli2 łyżeczki
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia3 łyżki
-
skrobia ziemniaczana do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
81.6 kcal /
341.3 kJ
Białko
2.4 g
Tłuszcz
2.5 g
Węglowodany
13 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Sód
180.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

O PIECZYWIE
60 Przepisów
Polska
Polska