
Urządzenia i Akcesoria
Chleb wenecki na zakwasie
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 17 godz. 10 min
26 kromek
Składniki
Zaczyn pszenno-jabłkowy (dzień 1.)
-
160 g wody
-
160 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750
-
15 - 30 g zakwasu pszenno-jabłkowego (patrz wskazówka)
Ciasto właściwe (dzień 2.)
-
300 g semoliny z pszenicy durum drobnej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
150 g wody
-
5 g drożdży świeżych
-
2 łyżeczki soli
-
3 łyżki oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
skrobia ziemniaczana do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
81.6 kcal /
341.3 kJ
Białko
2.4 g
Tłuszcz
2.5 g
Węglowodany
13 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Sód
180.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

O PIECZYWIE
60 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Chleb pszenno-żytni na zakwasie (bez drożdży)
16 godz. 45 min
Chleb pszenny na zakwasie
15 godz.
Dyniowy chleb na zakwasie
18 godz. 20 min
Suszony zakwas
24 godz. 10 min
Zakwas pszenno-jabłkowy
48 godz. 20 min
Przyprawa do chleba
5 min
Chleb na zakwasie z przyprawami
16 godz. 30 min
Chleb codzienny na zakwasie
12 godz.
Chleb litewski na miodzie
30 godz.
Ciabatty na zakwasie
17 godz.
Chleb pszenno-żytni zaparzany na zakwasie
14 godz. 30 min
Chleb na maślance i zakwasie
18 godz.