
Urządzenia i Akcesoria
Wieniec orkiszowy
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 4 godz.
24 porcje
Składniki
Ciasto zaparzane
-
mleka125 g
-
mąki orkiszowej, białej25 g
Ciasto właściwe
-
mleka245 g
-
mąki orkiszowej, białej plus dodatkowa ilość do oprószenia500 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego70 g
-
masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia50 g
-
drożdży świeżych pokruszonych10 g
-
soli1 łyżeczka
-
jajko roztrzepane, do posmarowania1
-
migdały, w płatkach do posypania
-
cukier perlisty do posypania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
113.9 kcal /
476.8 kJ
Białko
4.2 g
Tłuszcz
3 g
Węglowodany
19.2 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Sód
110.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

O PIECZYWIE
60 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Świąteczne ciasto Stollen z twarogiem
2 godz. 30 min
Bułki wielozbożowe z orzechami
3 godz. 40 min
Twarogowe ciastka „wąsy” na patyczku
3 godz.
Pełnoziarniste wytrawne krakersy
3 godz.
Ciastka z migdałami i gorzką czekoladą
40 min
Chleb turecki z rodzynkami (żulik)
3 godz. 40 min
Bułki orkiszowe z posypką
14 godz. 30 min
Chleb orkiszowy z pestkami dyni
15 godz. 45 min
Bułki-trojaczki z ziarnami
2 godz. 40 min
Bułki orkiszowe
23 godz. 40 min
Bułki jogurtowe z suszonymi owocami
2 godz.
Bułeczki pszenno-żytnie
12 godz. 30 min