
Urządzenia i Akcesoria
Francuskie ciastka canelés
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 14 godz. 30 min
15 sztuk
Składniki
Dzień 1.
-
mleka 3,2% tł.500 g
-
laska wanilii przekrojona wzdłuż na pół1
-
cukru220 g
-
mąki pszennej120 g
-
oleju10 g
-
jajka2
-
żółtko1
-
rumu białego lub ciemnego30 g
Dzień 2.
-
masło miękkie, do natłuszczenia
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
129.5 kcal /
542 kJ
Białko
2.8 g
Tłuszcz
2.7 g
Węglowodany
22.5 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
24.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Spätzle ze szparagami i czosnkiem niedźwiedzim
50 min
Pesto pistacjowe
10 min
Orzechowe świderki
2 godz. 30 min
Austriackie placuszki Funkaküachle
1 godz. 40 min
Migdały w karmelu (guirlache nougat)
1 godz. 30 min
Andaluzyjskie herbatniki (mantecados)
1 godz.
Ciasteczka z białą czekoladą i orzechami macadamia
45 min
Krem klementynkowy (clementine curd)
30 min
Biscotti z pistacjami i czekoladowe łyżeczki
2 godz.
Ciasteczka migdałowe
30 min
Czekoladowe ciastka z nadzieniem waniliowym
1 godz. 40 min
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM5)
25 min