Urządzenia i Akcesoria
Francuskie ciastka canelés
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 14 godz. 30 min
15 sztuk
Składniki
Dzień 1.
-
500 g mleka 3,2% tł.
-
1 laska wanilii przekrojona wzdłuż na pół
-
220 g cukru
-
120 g mąki pszennej
-
10 g oleju
-
2 jajka
-
1 żółtko
-
30 g rumu białego lub ciemnego
Dzień 2.
-
masło miękkie, do natłuszczenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
24.2 mg
Białko
2.8 g
Kalorie
542 kJ /
129.5 kcal
Tłuszcz
2.7 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
22.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Świąteczne ciasto Stollen z twarogiem
2 godz. 30 min
Sernik baskijski z matchą
10 godz. 15 min
Mini babki drożdżowe imbirowo-wiśniowe (mini panettones)
5 godz.
Smażone jabłka z budyniowym kremem waniliowym (TM6, TM7)
35 min
Pralinki z likierem migdałowym
1 godz.
Pełnoziarniste tacos z szarpaną wieprzowiną w sosie piwnym
4 godz. 55 min
Twarogowe ciastka „wąsy” na patyczku
3 godz.
Podpłomyki z grillowanym kurczakiem i brzoskwiniami
35 min
Cytrusowy łosoś z rodzynkowym ryżem i sałatką z jarmużu
45 min
Klasyczny nugat
3 godz. 30 min
Strudel jabłkowy (Apfelstrudel) z sosem waniliowym (TM6, TM7)
4 godz. 40 min
Ciasteczka migdałowe
30 min