Urządzenia i Akcesoria
Sernik baklava
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 7 godz.
8 porcji
Składniki
-
orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych plus dodatkowa ilość grubo posiekanych orzechów do dekoracji50 g
-
masła pokrojonego na kawałki60 g
-
ciasta filo (ok. 30 cm x 40 cm)6 płatów
-
serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki500 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu120 g
-
cukru220 - 270 g
-
jajka3
-
wody100 g
-
wody różanej (opcjonalnie)20 g
-
miodu50 g
-
cynamonu, mielonego¼ łyżeczki
-
kardamonu, mielonego¼ łyżeczki
-
płatki róż, suszone (opcjonalnie) do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
566.6 kcal /
2370.6 kJ
Białko
9.2 g
Tłuszcz
38.8 g
Węglowodany
48.2 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
20.6 g
Sód
336.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Pistacjanki
2 godz. 40 min
Rogaliki orzechowe
2 godz.
Dubajska czekolada
1 godz. 20 min
Makaron udon z kaczką
25 min
Salsa pico de gallo
5 min
Klasyczny nugat
3 godz. 30 min
Pasta pistacjowa (100%)
20 min
Krem pistacjowy
37 min
Tartaletki ze spiralizowanymi jabłkami (TM5)
4 godz. 30 min
Sałatka z burakiem i ciecierzycą z dressingiem tahini (TM6)
30 min
Biscotti z pistacjami i czekoladowe łyżeczki
2 godz.
Sernik baskijski
3 godz. 15 min