
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Przyprawa korzenna
- 60 g lasek cynamonu przełamanych na pół
- 10 g gałki muszkatołowej, całej (2 szt.)
- 1 gwiazdka anyżu
- 5 g goździków
- 10 g imbiru, suszonego, mielonego
Jabłka w syropie
- 5 - 6 jabłek (ok. 1000 g, np. Granny Smith)
- 90 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 1200 g wody
- 180 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
20
g skrobi ziemniaczanej
lub 20 g skrobi kukurydzianej
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 389.1 kcal / 1628 kJ
- Białko
- 2 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Węglowodany
- 101 g
- Błonnik
- 15.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Sód
- 35.1 mg