Urządzenia i Akcesoria
Ciasteczka orzechowo-kawowe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
20 sztuk
Składniki
-
75 g orzechów laskowych, blanszowanych
-
150 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
50 g cukru
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
170 g mąki pszennej
-
2 szczypty soli
-
10 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
1 czubata łyżeczka kawy rozpuszczalnej, typu espresso
-
cukier puder do oprószenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
15.9 mg
Białko
1.6 g
Kalorie
501.1 kJ /
119.8 kcal
Tłuszcz
8.5 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
4.1 g
Węglowodany
10 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Proteinowe kulki chałwowe i orzechowe
55 min
Sezamki
1 godz. 50 min
Kokosowe muffinki z płynną czekoladą w środku
1 godz.
Klasyczne brownie
50 min
Pralinki z likierem migdałowym
1 godz.
Ciasteczka migdałowe
30 min
Kulki migdałowo-wiśniowe
4 godz.
Ciastka z migdałami i gorzką czekoladą
40 min
Ciastka z kremem orzechowym
1 godz. 20 min
Ciasteczka owsiane z żurawiną i pestkami dyni
50 min
Ciasto orzechowe z 3 składników
1 godz. 20 min
Czeskie ciasto serowe z kratką
1 godz. 50 min