Urządzenia i Akcesoria
Ciasto orzechowo-kawowe z Varomy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
10 porcji
Składniki
-
180 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
150 g mąki pszennej plus 1 łyżeczka i dodatkowa ilość do oprószenia
-
100 - 150 g orzechów włoskich, łuskanych
-
5 jajek
-
150 - 200 g cukru
-
10 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
10 g kawy rozpuszczalnej w proszku
-
10 g likieru kawowego (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
1 szczypta soli
-
1000 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
92.5 mg
Białko
7.4 g
Kalorie
1638.8 kJ /
391.7 kcal
Tłuszcz
27 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Węglowodany
33 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
GOTUJ NA OKRĄGŁO
8 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Spiralizowane gruszki na kremie czekoladowym (TM6, TM7)
30 Min
Ciasto bananowe z Varomy z polewą toffi
2 Std.
Kąski marchewkowo-ziemniaczane (TM6, TM7)
30 Min
Francuskie ciasto Trzech Króli (Galette de Rois)
2 Std. 30 Min
Gniazdka ze spiralizowanych warzyw z duszonymi pieczarkami (TM6, TM7)
1 Std.
Mini serniczki z kawą zbożową
30 Min
Borówkowy moktajl z rozmarynem
10 Min
Muffinki marchewkowe z orzechową kruszonką
40 Min
Spaghetti z cukinii z sosem bolognese (TM6, TM7)
40 Min
Waniliowe ciasto ze spiralizowanymi jabłkami (TM6, TM7)
1 Std. 20 Min
Rogaliki orzechowe
2 Std.
Chleb tygrysi
4 Std.