Ciasto orzechowo-kawowe z Varomy

Ciasto orzechowo-kawowe z Varomy

4.3 69 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
10 porcji

Składniki

  • 180 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 150 g mąki pszennej plus 1 łyżeczka i dodatkowa ilość do oprószenia
  • 100 - 150 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 5 jajek
  • 150 - 200 g cukru
  • 10 g kakao naturalnego, niesłodzonego
  • 10 g kawy rozpuszczalnej w proszku
  • 10 g likieru kawowego (opcjonalnie)
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 szczypta soli
  • 1000 g wody

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 92.5 mg
Białko 7.4 g
Kalorie 1638.8 kJ / 391.7 kcal
Tłuszcz 27 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 11 g
Węglowodany 33 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...