Urządzenia i Akcesoria
Ciasto orzechowo-kawowe z Varomy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
10 porcji
Składniki
-
180 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
150 g mąki pszennej plus 1 łyżeczka i dodatkowa ilość do oprószenia
-
100 - 150 g orzechów włoskich, łuskanych
-
5 jajek
-
150 - 200 g cukru
-
10 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
10 g kawy rozpuszczalnej w proszku
-
10 g likieru kawowego (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
1 szczypta soli
-
1000 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
92.5 mg
Białko
7.4 g
Kalorie
1638.8 kJ /
391.7 kcal
Tłuszcz
27 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Węglowodany
33 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
GOTUJ NA OKRĄGŁO
8 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Piernik świąteczny
99 godz. 30 min
Bułki bezglutenowe na zakwasie owsiano-ryżowym
18 godz. 40 min
Rogaliki orzechowe
2 godz.
Czekoladowe krążki z bakaliami (beggars)
30 min
Tarta z orzechami pekan
2 godz. 30 min
Czarno-białe ciasteczka
2 godz.
Andaluzyjskie herbatniki (mantecados)
1 godz.
Piernik z Varomy
1 godz. 40 min
Wiedeńskie czekoladki
50 min
Wieniec orkiszowy
4 godz.
Ciasto Lodowa Kraina
8 godz. 40 min
Gniazdka ze spiralizowanych warzyw z duszonymi pieczarkami (TM5)
1 godz.