
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 150 g mąki pszennej plus 1 łyżeczka i dodatkowa ilość do oprószenia
- 100 - 150 g orzechów włoskich, łuskanych
- 5 jajek
- 150 - 200 g cukru
- 10 g kakao naturalnego, niesłodzonego
- 10 g kawy rozpuszczalnej w proszku
- 10 g likieru kawowego (opcjonalnie)
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 szczypta soli
- 1000 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 391.7 kcal / 1638.8 kJ
- Białko
- 7.4 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Węglowodany
- 33 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Sód
- 92.5 mg