Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 łyżeczki natki pietruszki, suszonej
- 3 łyżeczki tymianku, suszonego
- 2 łyżeczki lubczyku, suszonego
- 3 łyżeczki nasion kolendry
- 3 łyżeczki kminku
- 1 łyżeczka gorczycy
- 1 łyżeczka owoców jałowca
- 1 łyżeczka nasion kopru włoskiego, suszonych
- 1 łyżeczka nasion kozieradki
- ½ łyżeczki ziaren anyżu
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 361.4 kJ / 86.4 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 13.8 g
- Tłuszcz
- 3.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 8.6 g
- Sód
- 22.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bułki pszenno-żytnie na zakwasie
14 Std.
Chleb codzienny na zakwasie
12 godz.
Prosty chleb mieszany
3sa 40 dk
Przyprawa do chleba
5 min
Rustykalna przyprawa do chleba
5 min
Chleb na zakwasie z przyprawami
16h 30min
Chleb pszenny na zakwasie
15h
Chleb pszenno-żytni zaparzany na zakwasie
14h 30min
Śródziemnomorski chleb twarogowy na zakwasie
16 godz. 40 min
Chleb na maślance i zakwasie
18 Std.
Chleb litewski na miodzie
30h
Chleb pszenno-żytni na zakwasie (bez drożdży)
16 Std. 45 Min