
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto z cytrusową marmoladą
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
12 kawałków
Składniki
Ciasto kruche
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego75 g
-
masła zimnego, pokrojonego na kawałki200 g
-
mąki pszennej (patrz wskazówka)370 g
-
jajko1
-
żółtka2
-
soli1 szczypta
-
cukru wanilinowego wykonanego w TM1 ½ łyżeczki
Cytrusowa marmolada
-
pomarańcze ekologiczne (ok. 1000 g)4
-
cytryna ekologiczna1
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego350 g
Przygotowanie
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
346.2 kcal /
1448.3 kJ
Białko
4.6 g
Tłuszcz
14.8 g
Węglowodany
49.6 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
8.9 g
Sód
25.2 mg