Urządzenia i Akcesoria
Ciasto z cytrusową marmoladą
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
12 kawałków
Składniki
Ciasto kruche
-
75 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
200 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
370 g mąki pszennej (patrz wskazówka)
-
1 jajko
-
2 żółtka
-
1 szczypta soli
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego1 ½ łyżeczki cukru wanilinowego wykonanego w TM
Cytrusowa marmolada
-
4 pomarańcze ekologiczne (ok. 1000 g)
-
1 cytryna ekologiczna
-
350 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
Przygotowanie
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
25.2 mg
Białko
4.6 g
Kalorie
1448.3 kJ /
346.2 kcal
Tłuszcz
14.8 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
8.9 g
Węglowodany
49.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Świąteczna szarlotka z korzenną nutą
2 godz. 35 min
Szarlotka „królewskie góry” (z połówkami jabłek)
1 godz. 45 min
Świąteczne ciasto Stollen z twarogiem
2 godz. 30 min
Puszyste ciasto pomarańczowe
1 godz. 50 min
Mazurek cytrynowy
2 godz.
Ciasto czekoladowe z whisky
2 godz. 35 min
Tarta z różami z jabłek (TM7, TM6)
2 godz. 50 min
Tarta cytrynowa z pianą z białek
1 godz. 30 min
Ciasto pomarańczowe z Varomy
50 min
Czekoladowe ciasto na białkach
1 godz. 10 min
Szarlotka z jabłek i gruszek na orzechowym spodzie
1 godz. 45 min
Ciasto herbaciane
1 godz. 15 min