Urządzenia i Akcesoria
Suszony zakwas
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 24 godz. 10 min
500 g
Składniki
-
200 g żytniego zakwasu chlebowego (patrz wskazówka)
-
300 g mąki żytniej razowej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
19 mg
Białko
8.2 g
Kalorie
1121.3 kJ /
268 kcal
Tłuszcz
1.4 g
Błonnik
7.6 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
57 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
O PIECZYWIE
60 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chleb pszenno-żytni na zakwasie (bez drożdży)
16 godz. 45 min
Pszenny rustykalny chleb na zakwasie (wyrastający przez noc)
28 godz. 10 min
Bułki pszenno-żytnie na zakwasie
14 godz.
Zakwas pszenno-jabłkowy
48 godz. 20 min
Przyprawa do chleba
5 min
Chleb pszenny na zakwasie
12 godz.
Chleb pszenno-żytni zaparzany na zakwasie
14 godz. 30 min
Chleb na zakwasie z przyprawami
16 godz. 30 min
Chleb pszenny na zakwasie
15 godz.
Chleb codzienny na zakwasie
12 godz.
Chleb na maślance i zakwasie
18 godz.
Chleb drwala
24 godz. 30 min