Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g żytniego zakwasu chlebowego (patrz wskazówka)
- 300 g mąki żytniej razowej
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1121.3 kJ / 268 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 1.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 7.6 g
- Sód
- 19 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chleb pszenno-żytni na zakwasie (bez drożdży)
16h 45 min
Chleb pszenny na zakwasie
15h
Pumpernikiel
43 Std.
Chleb pszenny na zakwasie
12hod.
Chleb codzienny na zakwasie
12hod.
Śródziemnomorski chleb twarogowy na zakwasie
16 Std. 40 Min
Chleb pszenno-żytni z kaszą gryczaną, chia i siemieniem lnianym na zakwasie
20h
Chleb żytni na zakwasie (trójfazowy)
19h
Chleb pszenno-żytni zaparzany na zakwasie
14 Std. 30 Min
Chleb litewski na miodzie
30 godz.
Ciabatty na zakwasie
17 Std.
Chleb na maślance i zakwasie
18h