Urządzenia i Akcesoria
Suszony zakwas
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 24 godz. 10 min
500 g
Składniki
-
200 g żytniego zakwasu chlebowego (patrz wskazówka)
-
300 g mąki żytniej razowej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
19 mg
Białko
8.2 g
Kalorie
1121.3 kJ /
268 kcal
Tłuszcz
1.4 g
Błonnik
7.6 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
57 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
O PIECZYWIE
60 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chleb pszenno-żytni na zakwasie (bez drożdży)
16h 45min
Chleb żytni na zakwasie (trójfazowy)
19h
Żytni chleb pełnoziarnisty na zakwasie z suszonymi śliwkami
16h 30min
Chleb pszenno-żytni na zakwasie z pięcioma ziarnami
18h 45min
Chleb pszenny na zakwasie
12h
Chleb żytni na zakwasie
17h 25min
Żytni zakwas chlebowy
96h
Chleb na zakwasie z przyprawami
16h 30min
Chleb „bliźniak” na zakwasie (z naczynia kamionkowego)
16h 30min
Pełnoziarnisty chleb orkiszowy na zakwasie żytnim
17h 20min
Pszenno-żytni chleb pełnoziarnisty na zakwasie z maślanką i słonecznikiem
18h 45min
Chleb codzienny na zakwasie
12h