Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g żytniego zakwasu chlebowego (patrz wskazówka)
- 300 g mąki żytniej razowej
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1121.3 kJ / 268 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 1.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 7.6 g
- Sód
- 19 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chleb na zakwasie z przyprawami
16h 30min
Chleb wenecki na zakwasie
17h 10min
Chleb na maślance i zakwasie
18h
Chleb litewski na miodzie
30h
Ciabatty na zakwasie
17h
Bułki pszenno-żytnie na zakwasie
14h
Chleb pszenny na zakwasie
15h
Zakwas pszenno-jabłkowy
48h 20min
Chleb drwala
24h 30min
Chleb pszenno-żytni zaparzany na zakwasie
14h 30min
Chleb pszenno-żytni na zakwasie (bez drożdży)
16h 45min
Chleb codzienny na zakwasie
12h