Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g żytniego zakwasu chlebowego (patrz wskazówka)
- 300 g mąki żytniej razowej
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1121.3 kJ / 268 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 1.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 7.6 g
- Sód
- 19 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zakwas pszenno-jabłkowy
48 Std. 20 Min
Chleb pszenny na zakwasie
15 godz.
Pumpernikiel
43 godz.
Chleb pszenno-żytni na zakwasie (bez drożdży)
16h 45 min
Chleb żytni na zakwasie (trójfazowy)
19 Std.
Bułki pszenno-żytnie na zakwasie
14 godz.
Chleb na maślance i zakwasie
18hod.
Chleb pszenny na zakwasie
12h
Ciabatty na zakwasie
17h
Chleb pszenno-żytni na zakwasie
18 Std. 20 Min
Chleb na zakwasie z przyprawami
16 godz. 30 min
Chleb codzienny na zakwasie
12h