Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g liści czosnku niedźwiedziego, świeżych, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
240
g oleju rzepakowego
lub 240 g oleju z pestek winogron
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 9115 kJ / 2177 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 240 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 21 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Moskole z podhalańskim sosem grzybowym
2h 40min
Pasta truflowa (pate pieczarkowe z truflą)
20 min
Pesto grzybowo-pieczarkowe
45 min
Sól bekonowa
45 min
Olej aromatyzowany liśćmi selera
8u. 15min
Przyprawa z suszonym czosnkiem niedźwiedzim
2 godz. 10 min
Masło z gorgonzolą i pieczonym czosnkiem
1 godz. 10 min
Pesto z czosnku niedźwiedziego
10min
Zupa czosnkowa
55 min
Ozory w sosie chrzanowym na zimno
3h 25min
Sos jajeczny do chlebków naan
25 min
Masło czosnkowo-ziołowe
5min