
Urządzenia i Akcesoria
Stollen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 6 godz.
24 kromki
Składniki
-
100 g rodzynek
-
100 g żurawiny, suszonej
-
50 g rumu
-
100 g migdałów, ze skórką
-
150 g mleka
-
150 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowo 4 łyżki stopionego masła, do posmarowania ciasta
-
40 g drożdży świeżych pokruszonych
-
80 g cukru
-
500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
1 jajko
-
1 szczypta soli
-
40 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
-
40 g kandyzowanej skórki cytrynowej
-
olej do natłuszczenia miski
-
300 g masy marcepanowej
-
3 łyżki cukru pudru do oprószenia ciasta
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
281 kcal /
1175 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
13 g
Węglowodany
35 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Sód
42 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PRZEPISY Z HISTORIĄ
12 Przepisów
Polska
Polska