
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
- 450 g piwa ciemnego typu Guinness®
- 30 g masła miękkiego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia i posmarowania bułek
-
25
g drożdży świeżych pokruszonych
lub 1 opakowanie suchych drożdży (7-8 g) - 50 g miodu
- 600 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750
- 200 g mąki pszennej pełnoziarnistej
- 2 łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 271.7 kcal / 1137 kJ
- Białko
- 9.4 g
- Tłuszcz
- 6.6 g
- Węglowodany
- 42.2 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Sód
- 373.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bawarskie bułki preclowe (Panini di Heidi)
4 godz. 30 min
Bułki maślane z ziarnami
2 godz.
Szwajcarski chleb rustykalny
25 godz. 20 min
Turecki płaski chleb
2 godz.
Chlebek rozmarynowo-czosnkowy do odrywania
2 godz.
Pełnoziarnista pita
3 godz. 35 min
Cebulowe bułki z oregano
1 godz.
Chleb jogurtowy na długiej fermentacji
14 godz. 50 min
Plecione bułki z makiem
14 godz. 30 min
Prosty chleb mieszany
3 godz. 40 min
Bagietki
15 godz.
Czeskie placki ziemniaczane (Bramboráky)
45 min