Urządzenia i Akcesoria
Pieczeń rzymska
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
24 porcje
Składniki
-
masło do natłuszczenia formy
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
30 g oleju
-
1 ½ biała bułka, czerstwa namoczona i dobrze odciśnięta
-
1200 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
-
9 jajek 3 surowe i 6 ugotowanych na twardo
-
1 ½ łyżeczki soli
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¾ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
206.8 mg
Białko
11.2 g
Kalorie
747.8 kJ /
178.7 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Węglowodany
2.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pasztet na Wielkanoc
2 godz. 10 min
Pieczeń mielona z jajkiem zawinięta w boczek
2 godz. 15 min
Klops z papryką i jajkiem
1 godz. 40 min
Rolada makaronowa z mięsem
1 godz. 30 min
Kiełbasa wieprzowa na Varomie
1 godz. 30 min
Rolada mięsna
1 godz. 10 min
Pasztet
3 godz.
Rolada z trzech mięs z pieczarkami
1 godz. 25 min
Rolada drobiowo-wieprzowa z ziołami
4 godz. 15 min
Placek lotaryński
45 min
Pasta z wędliny
10 min
Schab chrzanowy
2 godz. 30 min