
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- oliwa z oliwek do natłuszczenia folii aluminiowej i skropienia rolady
- 50 - 60 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
- 2 ząbki czosnku
- 10 - 15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l) pokruszona - 150 g piersi z kurczaka pokrojonej na 3 cm kawałki
- 500 g mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
- 350 g mięsa wieprzowego, mielonego podzielonego na kawałki
- 3 jajka
- 150 g bułki tartej
-
50
g czerwonego wina, wytrawnego
lub 50 g białego wina, wytrawnego - 1 płaska łyżeczka soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 - 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
- 200 g kiełbasy wieprzowej, wędzonej o dł. ok. 25 cm, obranej ze skóry
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 164 kcal / 689 kJ
- Białko
- 14.7 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Węglowodany
- 6.3 g
- Błonnik
- 0.6 g