Rolada mięsna

Rolada mięsna

4.5 99 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
20 porcji

Składniki

  • oliwa z oliwek do natłuszczenia folii aluminiowej i skropienia rolady
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    50 - 60 g
  • ząbki czosnku
    2
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    10 - 15 g
  • koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • piersi z kurczaka pokrojonej na 3 cm kawałki
    150 g
  • mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
    500 g
  • mięsa wieprzowego, mielonego podzielonego na kawałki
    350 g
  • jajka
    3
  • bułki tartej
    150 g
  • czerwonego wina, wytrawnego
    50 g
    50 g białego wina, wytrawnego
  • soli
    1 płaska łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    1 - 2 szczypty
  • kiełbasy wieprzowej, wędzonej o dł. ok. 25 cm, obranej ze skóry
    200 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 164 kcal / 689 kJ
Białko 14.7 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 6.3 g
Błonnik 0.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...