Urządzenia i Akcesoria
Rolada mięsna
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
20 porcji
Składniki
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia folii aluminiowej i skropienia rolady
-
50 - 60 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
2 ząbki czosnku
-
10 - 15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
150 g piersi z kurczaka pokrojonej na 3 cm kawałki
-
500 g mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
-
350 g mięsa wieprzowego, mielonego podzielonego na kawałki
-
3 jajka
-
150 g bułki tartej
-
50 g białego wina, wytrawnego50 g czerwonego wina, wytrawnego
-
1 płaska łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 - 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
200 g kiełbasy wieprzowej, wędzonej o dł. ok. 25 cm, obranej ze skóry
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
14.7 g
Kalorie
689 kJ /
164 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
0.6 g
Węglowodany
6.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WĘDLINY I PASZTETY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pasztet babci Uli
8 godz. 50 min
Pasztet wieprzowy zawinięty w boczek
8 godz. 50 min
Kiełbasa wieprzowa na Varomie
1 godz. 30 min
Balotyna z kaczki
2 godz. 45 min
Rolada drobiowo-wieprzowa z ziołami
4 godz. 15 min
Rolada z trzech mięs z pieczarkami
1 godz. 25 min
Gulasz poleszucki
1 godz. 15 min
Rolada z karkówki z grzybami
2 godz. 35 min
Pasztet po krakowsku
2 godz. 40 min
Galantyna z kurczaka z sosem koperkowo-jogurtowym
3 godz. 25 min
Schab chrzanowy
2 godz. 30 min
Baleron z karkówki
50 godz. 30 min