Rolada mięsna
TM6 TM5

Rolada mięsna

4.5 (95 ocen)

Składniki

  • oliwa z oliwek, do natłuszczenia folii aluminiowej i skropienia rolady
  • 50 - 60 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 2 ząbki czosnku
  • 10 - 15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 150 g piersi z kurczaka, pokrojonej na 3 cm kawałki
  • 500 g mięsa wołowego, mielonego, podzielonego na kawałki
  • 350 g mięsa wieprzowego, mielonego, podzielonego na kawałki
  • 3 jajka
  • 150 g bułki tartej
  • 50 g czerwonego wina, wytrawnego
    lub 50 g białego wina, wytrawnego
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 - 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
  • 200 g kiełbasy wieprzowej, wędzonej, o dł. ok. 25 cm, obranej ze skóry

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
689 kJ / 164 kcal
Białko
14.7 g
Węglowodany
6.3 g
Tłuszcz
9 g
Błonnik
0.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy