
Urządzenia i Akcesoria
Rolada mięsna
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
20 porcji
Składniki
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia folii aluminiowej i skropienia rolady
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki50 - 60 g
-
ząbki czosnku2
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście10 - 15 g
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
piersi z kurczaka pokrojonej na 3 cm kawałki150 g
-
mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki500 g
-
mięsa wieprzowego, mielonego podzielonego na kawałki350 g
-
jajka3
-
bułki tartej150 g
-
czerwonego wina, wytrawnego50 g
-
soli1 płaska łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej1 - 2 szczypty
-
kiełbasy wieprzowej, wędzonej o dł. ok. 25 cm, obranej ze skóry200 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
164 kcal /
689 kJ
Białko
14.7 g
Tłuszcz
9 g
Węglowodany
6.3 g
Błonnik
0.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WĘDLINY I PASZTETY
10 Przepisów
Polska
Polska