Roladki z piersi indyka
TM5 TM6

Roladki z piersi indyka

2.9 (10 ocen)

Składniki

Pesto z pieczonych buraków

  • 150 - 170 g czerwonych buraków, małych, nieobranych
  • 50 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
  • 50 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 - 3 łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ łyżeczki soli

Roladki

  • 300 g filetów z piersi indyka, bez skóry i kości (w jednym kawałku)
  • oliwa z oliwek, do natłuszczenia filetu z piersi indyka
  • ¾ - 1 łyżeczka soli
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ - ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
  • 4 plastry sera koziego, twardego
  • 600 g wody

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
312 kJ / 74 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
1.5 g
Tłuszcz
5.6 g
Błonnik
0.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy