Urządzenia i Akcesoria
Roladki z piersi indyka
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
20 porcji
Składniki
Pesto z pieczonych buraków
-
150 - 170 g czerwonych buraków małych, nieobranych
-
50 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
-
50 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
-
2 ząbki czosnku
-
2 - 3 łyżeczki soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
50 g oliwy z oliwek
-
2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki soli
Roladki
-
300 g filetów z piersi indyka, bez skóry i kości (w jednym kawałku)
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia filetu z piersi indyka
-
¾ - 1 łyżeczka soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ - ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
4 plastry sera koziego, twardego
-
600 g wody
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
5 g
Kalorie
312 kJ /
74 kcal
Tłuszcz
5.6 g
Błonnik
0.3 g
Węglowodany
1.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WĘDLINY I PASZTETY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Schab gotowany na parze
1 godz. 50 min
Rolada z indyka z brokułami i fetą
1 godz. 45 min
Rolada z indyka ze szpinakiem
2 godz. 10 min
Rolada mięsna
1 godz. 10 min
Rolada z trzech mięs z pieczarkami
1 godz. 25 min
Polędwica wieprzowa i soczewica ze szpinakiem
20 min
Wielkanocny pasztet z królika
3 godz.
Polędwica wołowa w papilotach ze szpinakiem
45 min
Roladki po prowansalsku (Alouettes)
1 godz. 30 min
Rolada drobiowa z papryką, pomidorami i mozzarellą
2 godz.
Marynowane roladki z indyka z rozmarynem
4 godz. 55 min
Szynka w cieście chlebowym
101 godz.