
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pesto z pieczonych buraków
- 150 - 170 g czerwonych buraków, małych, nieobranych
- 50 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
- 50 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
- 2 ząbki czosnku
- 2 - 3 łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 50 g oliwy z oliwek
- 2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- ¼ łyżeczki soli
Roladki
- 300 g filetów z piersi indyka, bez skóry i kości (w jednym kawałku)
- oliwa z oliwek, do natłuszczenia filetu z piersi indyka
- ¾ - 1 łyżeczka soli
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ¼ - ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
- 4 plastry sera koziego, twardego
- 600 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 312 kJ / 74 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 1.5 g
- Tłuszcz
- 5.6 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filet z indyka w zielonej marynacie
1 godz. 5 min
Polędwica wieprzowa w sosie musztardowym
30min
Roladki z kurczaka z nadzieniem pietruszkowym
55min
Pulpety z indyka z pęczakiem i sosem pomidorowo-miodowym
1h 20min
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
45min
Udziec indyczy zawijany w boczek z ziemniakami
1h 40min
Polędwiczki wieprzowe na Varomie
2h 15min
Rolada ze schabu
5 Std. 15 Min
Wytrawny keks migdałowy z oliwkami i suszonymi pomidorami
14 Std. 50 Min
Polędwica wołowa z warzywami
1 Std. 50 Min
Sałatka z piersi indyka
20 Min
Dorsz gotowany w mleku z sosem porowym, marchewką i ryżem
30min