Roladki z piersi indyka

Roladki z piersi indyka

3.1 12 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
20 porcji

Składniki

Pesto z pieczonych buraków
  • czerwonych buraków małych, nieobranych
    150 - 170 g
  • sera parmezan pokrojonego na kawałki
    50 g
  • orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
    50 g
  • ząbki czosnku
    2
  • soku z cytryny świeżo wyciśniętego
    2 - 3 łyżeczki
  • oliwy z oliwek
    50 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 - 3 szczypty
  • soli
    ¼ łyżeczki
Roladki
  • filetów z piersi indyka, bez skóry i kości (w jednym kawałku)
    300 g
  • oliwa z oliwek do natłuszczenia filetu z piersi indyka
  • soli
    ¾ - 1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ - ½ łyżeczki
  • papryki ostrej, mielonej
    ¼ - ½ łyżeczki
  • sera koziego, twardego
    4 plastry
  • wody
    600 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 74 kcal / 312 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 5.6 g
Węglowodany 1.5 g
Błonnik 0.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...