
Urządzenia i Akcesoria
Roladki z piersi indyka
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
20 porcji
Składniki
Pesto z pieczonych buraków
-
czerwonych buraków małych, nieobranych150 - 170 g
-
sera parmezan pokrojonego na kawałki50 g
-
orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych50 g
-
ząbki czosnku2
-
soku z cytryny świeżo wyciśniętego2 - 3 łyżeczki
-
oliwy z oliwek50 g
-
pieprzu czarnego, mielonego2 - 3 szczypty
-
soli¼ łyżeczki
Roladki
-
filetów z piersi indyka, bez skóry i kości (w jednym kawałku)300 g
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia filetu z piersi indyka
-
soli¾ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
papryki ostrej, mielonej¼ - ½ łyżeczki
-
sera koziego, twardego4 plastry
-
wody600 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
74 kcal /
312 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
5.6 g
Węglowodany
1.5 g
Błonnik
0.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WĘDLINY I PASZTETY
10 Przepisów
Polska
Polska