Roladki z piersi indyka

Roladki z piersi indyka

3.2 13 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
20 porcji

Składniki

Pesto z pieczonych buraków
  • 150 - 170 g czerwonych buraków małych, nieobranych
  • 50 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
  • 50 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 - 3 łyżeczki soku z cytryny świeżo wyciśniętego
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ łyżeczki soli
Roladki
  • 300 g filetów z piersi indyka, bez skóry i kości (w jednym kawałku)
  • oliwa z oliwek do natłuszczenia filetu z piersi indyka
  • ¾ - 1 łyżeczka soli
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ - ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
  • 4 plastry sera koziego, twardego
  • 600 g wody

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 74 kcal / 312 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 5.6 g
Węglowodany 1.5 g
Błonnik 0.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...