
Urządzenia i Akcesoria
Kanapki z focacci z bazyliowym pesto, mozzarellą i pomidorem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
12 porcji
Składniki
Focaccia
-
wody letniej380 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia30 g
-
drożdży świeżych pokruszonych10 g
-
mąki pszennej620 g
-
cukru1 łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
-
sól gruboziarnista do posypania
Pesto bazyliowe
-
sera parmezan pokrojonego na 2 cm kawałki20 g
-
orzeszków piniowych20 g
-
ząbka czosnku½
-
liści bazylii, świeżych (ok. 4 pęczki)80 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia60 g
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia1 - 2 szczypty
-
sera mozzarella odsączonego z zalewy, pokrojonego w 5 mm plastry300 g
-
pomidory pokrojone w 7 mm plastry1 - 2
-
oregano, suszonego1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
334.3 kcal /
1398.5 kJ
Białko
11.3 g
Tłuszcz
16.8 g
Węglowodany
34.2 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Sód
312.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pełnoziarniste pity z warzywami i hummusem
1 godz. 45 min
Kanapki klubowe (Club sandwich)
1 godz.
Pieczone oponki à la pizza
1 godz. 30 min
Bułeczki bao z szarpanymi boczniakami BBQ i marynowaną cebulą
2 godz. 15 min
Chlebki z grilla
1 godz. 35 min
Focaccia
2 godz. 50 min
Pizzowe łódeczki w dwóch wariantach
1 godz. 30 min
Podpłomyki z masłem czosnkowo-pietruszkowym
30 min
Paluchy z serem gruyère i oliwkami (Olivettes)
1 godz. 40 min
Podpłomyk alzacki ze szparagami
1 godz. 10 min
Pity z patelni z hummusem i warzywami
2 godz. 20 min
Piknikowe wegetariańskie empanadas
1 godz. 10 min