
Urządzenia i Akcesoria
Kanapki z focacci z bazyliowym pesto, mozzarellą i pomidorem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
12 porcji
Składniki
Focaccia
-
380 g wody letniej
-
30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
10 g drożdży świeżych pokruszonych
-
620 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka cukru
-
1 łyżeczka soli
-
sól gruboziarnista do posypania
Pesto bazyliowe
-
20 g sera parmezan pokrojonego na 2 cm kawałki
-
20 g orzeszków piniowych
-
½ ząbka czosnku
-
80 g liści bazylii, świeżych (ok. 4 pęczki)
-
60 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
-
1 - 2 szczypty soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
300 g sera mozzarella odsączonego z zalewy, pokrojonego w 5 mm plastry
-
1 - 2 pomidory pokrojone w 7 mm plastry
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
334.3 kcal /
1398.5 kJ
Białko
11.3 g
Tłuszcz
16.8 g
Węglowodany
34.2 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Sód
312.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER
9 Przepisów
Polska
Polska