Urządzenia i Akcesoria
Białkowe batony czekoladowo-orzechowe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
20 sztuk
Składniki
-
50 g płatków owsianych (patrz wskazówka)
-
50 g gorzkiej czekolady o zawartości 85% kakao, pokrojonej na kawałki
-
50 g migdałów, ze skórką
-
50 g daktyli, suszonych, bez pestek
-
500 g twarogu, chudego pokrojonego na kawałki
-
60 g kakao, niesłodzonego, naturalnego
-
180 g białka serwatkowego w proszku, o smaku waniliowym
-
180 g erytrytolu (patrz wskazówka)
-
150 g masła orzechowego podzielonego na kawałki
-
100 g musu jabłkowego
-
2 jajka
-
4 białka
-
100 g napoju roślinnego, dowolnego, np. sojowego, kokosowo-ryżowego100 g napoju migdałowego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
136.6 mg
Białko
14.7 g
Kalorie
666.1 kJ /
159.2 kcal
Tłuszcz
7.6 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Węglowodany
10.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZDROWE PRZEKĄSKI I DESERY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kulki mocy z masłem orzechowym
45 Min
Proteinowe kulki chałwowe i orzechowe
55 Min
Migdałowe ciasto z tahini
1 Std. 30 Min
Proteinowy sernik z jabłkami
1 Std.
Batoniki proteinowe
50 Min
Muffiny z mąki owsianej z masłem orzechowym
50 Min
Proteinowy blok twarogowy z czekoladą
5 Std. 55 Min
Brownie fasolowo-daktylowe
2 Std.
Lamingtony bez pieczenia
1 Std.
Batony z orzeszkami ziemnymi
1 Std. 30 Min
Wieloziarniste batony kakaowe
50 Min
Batony proteinowe
3 Std. 10 Min