Białkowe batony czekoladowo-orzechowe
TM6 TM5

Białkowe batony czekoladowo-orzechowe

4.3 (120 ocen)

Składniki

  • 50 g płatków owsianych (patrz wskazówka)
  • 50 g gorzkiej czekolady, o zawartości 85% kakao, pokrojonej na kawałki
  • 50 g migdałów, ze skórką
  • 50 g daktyli, suszonych, bez pestek
  • 500 g twarogu, chudego, pokrojonego na kawałki
  • 60 g kakao, niesłodzonego, naturalnego
  • 180 g białka serwatkowego w proszku, o smaku waniliowym
  • 180 g erytrytolu (patrz wskazówka)
  • 150 g masła orzechowego, podzielonego na kawałki
  • 100 g musu jabłkowego
  • 2 jajka
  • 4 białka
  • 100 g napoju migdałowego
    lub 100 g napoju roślinnego, dowolnego, np. sojowego, kokosowo-ryżowego

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
666.1 kJ / 159.2 kcal
Białko
14.7 g
Węglowodany
10.6 g
Tłuszcz
7.6 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Błonnik
2.9 g
Sód
136.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy