Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g płatków owsianych (patrz wskazówka)
- 50 g gorzkiej czekolady, o zawartości 85% kakao, pokrojonej na kawałki
- 50 g migdałów, ze skórką
- 50 g daktyli, suszonych, bez pestek
- 500 g twarogu, chudego, pokrojonego na kawałki
- 60 g kakao, niesłodzonego, naturalnego
- 180 g białka serwatkowego w proszku, o smaku waniliowym
- 180 g erytrytolu (patrz wskazówka)
- 150 g masła orzechowego, podzielonego na kawałki
- 100 g musu jabłkowego
- 2 jajka
- 4 białka
-
100
g napoju migdałowego
lub 100 g napoju roślinnego, dowolnego, np. sojowego, kokosowo-ryżowego
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 666.1 kJ / 159.2 kcal
- Białko
- 14.7 g
- Węglowodany
- 10.6 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 136.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jaglane batony z migdałami
4h 20 min
Proteinowy blok twarogowy z czekoladą
5h 55min
Wieloziarniste batony kakaowe
50 min
Jaglane kulki kokosowe à la Rafaello®
2h
Batony proteinowe
3 godz. 10 min
Batoniki proteinowe
50 min
Muffiny à la Snickers® z czekoladą i orzeszkami ziemnymi
40 min
Proteinowy sernik z jabłkami
1h
Fit batoniki kokosowo-czekoladowe z kaszy jaglanej
3h 30min
Batoniki owsiano-orzechowe z czekoladą
2h 30 min
Kulki mocy z masłem orzechowym
45 min
Owsiane brownie z mango
1h