Białkowe batony czekoladowo-orzechowe

Białkowe batony czekoladowo-orzechowe

4.4 131 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
20 sztuk

Składniki

  • płatków owsianych (patrz wskazówka)
    50 g
  • gorzkiej czekolady o zawartości 85% kakao, pokrojonej na kawałki
    50 g
  • migdałów, ze skórką
    50 g
  • daktyli, suszonych, bez pestek
    50 g
  • twarogu, chudego pokrojonego na kawałki
    500 g
  • kakao, niesłodzonego, naturalnego
    60 g
  • białka serwatkowego w proszku, o smaku waniliowym
    180 g
  • erytrytolu (patrz wskazówka)
    180 g
  • masła orzechowego podzielonego na kawałki
    150 g
  • musu jabłkowego
    100 g
  • jajka
    2
  • białka
    4
  • napoju migdałowego
    100 g
    100 g napoju roślinnego, dowolnego, np. sojowego, kokosowo-ryżowego

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 159.2 kcal / 666.1 kJ
Białko 14.7 g
Tłuszcz 7.6 g
Węglowodany 10.6 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 2.1 g
Sód 136.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...