Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka na słodko (pudding) z czerstwego pieczywa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
2 porcje
Składniki
-
150 - 200 g pieczywa, lekko czerstwego np. bułek, chałki, rogalików, drożdżówek, pokrojonych w 1 cm plastry, a następnie na kawałki
-
masło do natłuszczenia formy
-
2 jajka
-
200 g mleka
-
50 g cukru
-
1 łyżeczka aromatu waniliowego
-
1 - 2 łyżki żurawiny, suszonej1 - 2 łyżki rodzynek (opcjonalnie)
-
1 - 2 łyżki migdałów, w płatkach
-
owoce np. borówki, maliny (ok. 100 g), do podania
-
jogurt naturalny gęsty (ok. 200 g), do podania
-
mięta, świeża tylko liście, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
596.6 mg
Białko
23.1 g
Kalorie
2400.5 kJ /
573.7 kcal
Tłuszcz
16.9 g
Błonnik
4.9 g
Tłuszcz nasycony
6.3 g
Węglowodany
83.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZERO WASTE
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pannukakku (fiński naleśnik z piekarnika)
1 godz. 10 min
Kasza manna
15 min
Pudding z czerstwego pieczywa z jabłkami i twarogiem
1 godz. 5 min
Zapiekanka twarogowa z owocami
1 godz.
Bananowa kasza manna
20 min
Placki z kaszy manny z sosem owocowym
55 min
Małdrzyki krakowskie
25 min
Placki z serka wiejskiego
30 min
Racuchy na maślance
30 min
Zapiekanka twarogowa z kaszą manną z gruszkami i żurawiną
1 godz. 30 min
Omlet austriacki (Kaiserschmarrn)
20 min
Pieczony naleśnik z owocami i jogurtem (Dutch Baby)
35 min