Sweet Corn Risotto with Grilled Zucchini

Sweet Corn Risotto with Grilled Zucchini

4.5 50 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • Parmesan cheese
    1 ½ oz
  • yellow onion
    2 oz
  • unsalted butter divided
    1 ½ oz
  • risotto rice (e.g. Carnaroli, Arborio)
    10 oz
  • dry white wine
    2 oz
  • fresh corn kernels (from approx. 2 ears corn)
    7 oz
  • vegetable stock (see Tip)
    25 oz
  • salt to taste, plus extra to season
    ½ - 1 tsp
  • zucchini sliced into planks (¼ in.)
    8 oz
  • cherry tomatoes (opcjonalnie)
    6 oz
  • extra virgin olive oil
    1 tbsp
  • ground black pepper to season
  • burrata cheese
    8 oz

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 620.1 kcal / 2594.6 kJ
Białko 23.7 g
Tłuszcz 25.9 g
Węglowodany 71.1 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 13.8 g
Sód 980.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...