Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ½ oz Parmesan cheese
- 2 oz yellow onion
- 1 ½ oz unsalted butter, divided
- 10 oz risotto rice (e.g. Carnaroli, Arborio)
- 2 oz dry white wine
- 7 oz fresh corn kernels (from approx. 2 ears corn)
- 25 oz vegetable stock (see Tip)
- ½ - 1 tsp salt, to taste, plus extra to season
- 8 oz zucchini, sliced into planks (¼ in.)
- 6 oz cherry tomatoes (opcjonalnie)
- 1 tbsp extra virgin olive oil
- ground black pepper, to season
- 8 oz burrata cheese
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2594.6 kJ / 620.1 kcal
- Białko
- 23.7 g
- Węglowodany
- 71.1 g
- Tłuszcz
- 25.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.8 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 980.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mediterranean Chopped Salad with Roasted Red Pepper Dressing
20 min
Tomato and Feta Pasta
50 Min
Loaded Potato Soup
30 Min
Chopped Cauliflower Chickpea Salad with Oregano Vinaigrette
20 min
Cauliflower Artichoke Cheese Bake
1 Std. 10 Min
Mushroom and Feta Strudel with Spinach
1 Std. 10 Min
Tuscan White Bean Stew
1 godz.
Florentine Meatballs and Linguine
1 Std. 10 Min
Risotto with Spinach and Peas
30 Min
Shrimp Orzo with Peas
30 Min
Mushroom Ragu with Zoodles
40 min
Tex-Mex Red Rice
1 godz.