Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 oz dry lentils
- 3 oz pearl barley
- 55 oz water, divided
- 7 oz bacon, cut into pieces (¼ in.)
- 3 oz extra virgin olive oil
- 1 oz shallots, cut into pieces
- 5 sprigs thyme, leaves only
- ¼ tsp salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper
- 2 oz lemon juice
- 1 oz stone ground mustard
- ½ oz honey
- 5 oz red onions, cut into pieces
-
5
oz radicchio, cored and cut into pieces (3 in.)
lub 5 oz rainbow chard, cut into pieces (3 in.) - ½ oz parsley leaves
-
6
oz radicchio, cut into pieces (3 in.)
lub 6 oz rainbow chard cored and cut into pieces (3 in.) - 1 pomegranate, arils/seeds only
- 8 tbsp slivered almonds
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3602 kJ / 861 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 69 g
- Błonnik
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Eggplant, Spinach & Lentil Curry
25 min
Stuffed Peppers with Herbed Quinoa
40 min
Brown Rice Salad with Turmeric Dressing
1h
Fall Chopped Salad with Yogurt Dressing
25 min
Quinoa Salad with Strawberry Vinaigrette
25 min
Eggplant "Meatballs" with Romesco Sauce
2u. 45min
Chicken and Farro Harvest Salad
1h 45 min
Lentil, Cauliflower and Kale Salad
1h 5 min
Green Bean Casserole
1h 30min
Farro Salad with Cucumber Yogurt Dressing
1h 20 min
White Bean Soup
2u. 45min
Eggplant and Tomato Pasta
45 min