Farro Risotto with Rosemary Chicken

Farro Risotto with Rosemary Chicken

4.1 23 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions

Składniki

  • Parmesan cheese cut into pieces
    2 ½ oz
  • dried porcini mushrooms
    2 - 3
Poaching Chicken
  • yellow onions cut into pieces
    4 oz
  • garlic clove
    1
  • rosemary leaves only
    1 sprig
  • salt
    ½ tsp
  • lemon
    1
  • chicken breast, skinless, boneless
    16 oz
  • water
    35 oz
Risotto
  • yellow onions cut into pieces
    4 oz
  • garlic cloves
    3
  • rosemary leaves only, plus extra to garnish
    1 sprig
  • unsalted butter cubed, divided
    1 ½ oz
  • extra virgin olive oil
    ½ oz
  • farro
    9 oz
  • dry white wine
    3 ½ oz
  • chicken stock
    16 oz
  • salt
    ½ tsp
  • kale stems removed, cut into strips (½ in.), (approx. 1 bunch)
    4 oz

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 411 kcal / 1720 kJ
Białko 27 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 42 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 942 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...