
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 ½ oz Parmesan cheese cut into pieces
- 2 - 3 dried porcini mushrooms
Poaching Chicken
- 4 oz yellow onions cut into pieces
- 1 garlic clove
- 1 sprig rosemary leaves only
- ½ tsp salt
- 1 lemon
- 16 oz chicken breast, skinless, boneless
- 35 oz water
Risotto
- 4 oz yellow onions cut into pieces
- 3 garlic cloves
- 1 sprig rosemary leaves only, plus extra to garnish
- 1 ½ oz unsalted butter cubed, divided
- ½ oz extra virgin olive oil
- 9 oz farro
- 3 ½ oz dry white wine
- 16 oz chicken stock
- ½ tsp salt
- 4 oz kale stems removed, cut into strips (½ in.), (approx. 1 bunch)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 411 kcal / 1720 kJ
- Białko
- 27 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Węglowodany
- 42 g
- Błonnik
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Sód
- 942 mg